Gerçek Kişi Olarak İhaleye Girmek

Yayın Tarih: 19.09.2019 12:09
Özet

Merhabalar, 4734 sayılı kanun kapsamında Gerçek kişi olarak çıkan ihalelere girmek istiyorum. İnşaat Mühendisiyim. 5 yıllık deneyimim ve inşaat mühendisleri odasına kaydımda var. Deneme amaçlı herhangi bir ihale dokümanı indirdim. idari şartname madde 7 de ihaleye katılabilmek için gereken belgeler ve yeterlik kriterleri istemiş. burada Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi istiyor. Ben […]


Merhabalar,

4734 sayılı kanun kapsamında Gerçek kişi olarak çıkan ihalelere girmek istiyorum. İnşaat Mühendisiyim. 5 yıllık deneyimim ve inşaat mühendisleri odasına kaydımda var.
Deneme amaçlı herhangi bir ihale dokümanı indirdim. idari şartname madde 7 de ihaleye katılabilmek için gereken belgeler ve yeterlik kriterleri istemiş. burada Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi istiyor.

Ben şunu anlayamıyorum. şahsım olarak ben Gerçek kişi miyim yoksa ihalelere katılabilmek için gerçek kişi olarak firma kurmam mı gerekiyor.

Sorunun başka bakış açısı olarak soracak olursam. ben diplomam + teklif mektubum + geçici teminat mektubu + ekap kaydım + diğer belgeler ile ihaleye direk girebilir miyim. (cevabı evet ise hakedişlerde ben kişi olarak fatura kesebilir miyim. )

diğer açılan başlıkları tek tek okudum genel olarak tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere en az beş yıldır %51 veya daha fazla hissesine sahip mimar veya mühendis ortağının mezuniyet belgesi sunulması.. durumuna deyinilmiş. benim aradığım direk olarak Gerçek kişi olarak ihaleye katılmak istiyorum. tüzel kişi veya ortak olarak değil. direk ve sadece diplomamı kullanarak.
Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar.


Üst Konuları: Üstada Sor

Benzer İçerikler: , , , , , ,

Benzer Yazılar

Cevabımız

Siz gerçek kişisiniz ve “diploma + teklif mektubu + geçici teminat mektubu + ekap kaydı + diğer belgeler ile ihaleye direk girebilirsiniz.

hakedişlerde ben kişi olarak fatura kesebilirsiniz.



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap