2886 S.K^na göre taahhünden vazgeçme durumunda yapılması gerekenler?

Yayın Tarih: 18.02.2019 02:02
Özet

2886 S.K.^na göre yapılan satış ihalesi kapsamında ihale alıcısı kesinleşen ihale kararının tebliğinden sonra şartnamede belirtilen 15 günlük süre içinde ihale bedelini, ihale komisyon kararı damga vergisini ve KDV^yi ödememiş ve taahhüdünden vazgeçtiğini beyan etmiştir. Bu kapsamda şartname hükümlerini yerine getirmeyen ihale alıcısı hakkında 2886 S.K^na göre yasaklama kararı verilecek midir? Ayrıca taahhüdünü yerine getirmeyen […]


2886 S.K.^na göre yapılan satış ihalesi kapsamında ihale alıcısı kesinleşen ihale kararının tebliğinden sonra şartnamede belirtilen 15 günlük süre içinde ihale bedelini, ihale komisyon kararı damga vergisini ve KDV^yi ödememiş ve taahhüdünden vazgeçtiğini beyan etmiştir. Bu kapsamda şartname hükümlerini yerine getirmeyen ihale alıcısı hakkında 2886 S.K^na göre yasaklama kararı verilecek midir? Ayrıca taahhüdünü yerine getirmeyen firma; ihale komisyon kararı damga vergisini ve katma değer vergisini ödeyecek midir? Eğer firmanın taahhüdünden vazgeçmesi idareden kaynaklı ise de aynı işlem yapılır mı? Teşekür ediyorum.


Benzer Yazılar

Cevabımız

2886 S.K.^na göre yapılan satış ihalesi kapsamında ihale alıcısı kesinleşen ihale kararının tebliğinden sonra şartnamede belirtilen 15 günlük süre içinde ihale bedelini, ihale komisyon kararı damga vergisini ve KDV^yi ödememiş ve taahhüdünden vazgeçtiğini beyan etmiştir.

Bu kapsamda şartname hükümlerini yerine getirmeyen ihale alıcısı hakkında 2886 S.K^na göre yasaklama kararı verilecek midir? Yasaklama kararı verilecektir.

Ayrıca taahhüdünü yerine getirmeyen firma; ihale komisyon kararı damga vergisini ve katma değer vergisini ödeyecek midir? Sözleşme imzalamadığından herhangi bir vergi ödemeyecektir.

 



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap