696 khk öncesinde çalışan personelin hakları hk.

Yayın Tarih: 20.05.2019 10:05
Özet

Haksız nedenle işten çıkarılma davası sonucu 696 khk belediye personelinin brüt ücreti,işe başlatma tazminatı ve diğer hakları kurumumuz ve x şirketi müteselsilen sorumlu tutulmuştur. Fakat x şirketi ticari hayatı bittiğinden bu işlemi kurumumuz yapacaktır. Sorunumuz, bu işlemi kadrolu işçilerde yaptığımızda direk mahkeme kararı çerçevesindeki tutar artı sigorta,gelir vergileri ve damga vergilerini üstüne ekleyerek ödeme emri […]


Haksız nedenle işten çıkarılma davası sonucu 696 khk belediye personelinin brüt ücreti,işe başlatma tazminatı ve diğer hakları kurumumuz ve x şirketi müteselsilen sorumlu tutulmuştur. Fakat x şirketi ticari hayatı bittiğinden bu işlemi kurumumuz yapacaktır.
Sorunumuz, bu işlemi kadrolu işçilerde yaptığımızda direk mahkeme kararı çerçevesindeki tutar artı sigorta,gelir vergileri ve damga vergilerini üstüne ekleyerek ödeme emri oluşturuyorduk. Şimde 696 khk lı personel içinde (kanundan önce x şirketinde çalıştığı için) sigorta başlangıcını giriş olarak kurumumuz tarafından yapılması doğru olur mu?Yoksa hiç bu vergilerden bağımsız olarak brüt ücret ne ise kişinin hesabına bu tutarı yatırsak doğru olur mu?
Teşekkürler.


Benzer Yazılar

Cevabımız

4857 Sayılı İş Kanunu’nun 21. Maddesine göre, işe iade davasını kazanan işçi kesinleşen mahkeme kararının kendisine tebliğinden itibaren 10 işgünü içinde işe başlamak için işverene başvuruda bulunur.

 “İşe başlatmama tazminatı” adından da anlaşılacağı üzere yalnızca işçinin işe tekrar alınmayacağı durumda işverenin ceza olarak ödediği bir tazminattır. İşe başlatılan personele ödenen bir tazminat değildir.İş güvencesi tazminatı, İş Kanunun 21. Maddesi hükmüne göre göre hakkında işe iade kararı verilen işçinin başvurusu üzerine bir aylık süre içinde onu işe başlatmayan işyerinin işçiye ödemek zorunda olduğu en az dört, en çok sekiz aylık tutarındaki tazminata denir.

 İşveren işe iade davasını kazanan işçiye 4 aya kadar boşta geçen süreler için ücret ve diğer haklarını ödemekle yükümlüdür. İşverenin işçiyi işe başlatma kararı, boşta geçen sürenin ödenmemesi sonucunu doğurmaz.  boşta geçen süre tazminatına hükmedilen en fazla 4 aylık ücretin işçiye ödenmesi durumunda bu ücretler adına Sosyal Güvenlik Kurumuna işçi adına bildirimde bulunarak primleri yatırılmalıdır.

 



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap