Araç kiralamada sınır değer

Yayın Tarih: 27.02.2016 10:02
Özet

Merhaba biz bi araç kiralama ihalesine girdik ancak en düşük teklif bizim olmasına rağmen kurum sınır değer koymuş sınır değer ise 2016 model araçtan hesaplanmış ancak şartnamade 2014 veya üstü %2 kasko değeri diyodu bizde 2014 modelin kasko değerini verdik artı 2şöför teklif fiyatında ayrı yazılmıştı kurum bununda %4 sözleşme giderini düşmeden sınır değeri belirlemiş […]


Merhaba biz bi araç kiralama ihalesine girdik ancak en düşük teklif bizim olmasına rağmen kurum sınır değer koymuş sınır değer ise 2016 model araçtan hesaplanmış ancak şartnamade 2014 veya üstü %2 kasko değeri diyodu bizde 2014 modelin kasko değerini verdik artı 2şöför teklif fiyatında ayrı yazılmıştı kurum bununda %4 sözleşme giderini düşmeden sınır değeri belirlemiş artı 2016 en üst model araçtan belirlemiş sizce sınır değer 2014 belirlenmesi gerekmemekte midir.biz kik itiraz etsek sizce ihale ne olur.


Üst Konuları: Araç Kiralama

Benzer İçerikler: , , , ,

Benzer Yazılar

Cevabımız

Vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda;

• Teknik şartnamede belirtilen model üzerinden teklifin verilmesi, yaklaşık maliyetin de belirtilen asgari yıl üzerinden hesaplanması gerekmektedir.

• Şoförün hesaplanmasında brüt asgari ücretin %50 fazlası verilebilmektedir. Burada hesaplama normal işçilik modülündeki hesaplama gibi olacaktır. Dolayısıyla burada yaklaşık maliyet hesaplarken harcama talimatının verildiği yıldaki ihale dokümanında belirtilen marka ve modeldeki aylık kasko değerinin %2'si + ihale dokümanında şoföre verilmesi öngörülen ücret için sözleşme ve genel giderler dahil asgari işçilik maliyeti dahil edilerek bulunur. Örnek olarak aşağıdaki cevaba bakılabilir.

http://www.ihalece.com/SoruDetay.aspx?d=355

• Usul ve esaslara göre araç kiaralamada şoför dahil veya şoför hariç olarak çıkılabilir. Birim fiyat teklif cetveline şoför için ayrı kalem açılmaması gerekir. Ancak dokümana itiraz olmadığı durumda kesinleşeceğinden (ki burada da kesinleştiği anlaşılıyor) yukarıdaki verilen bilgiler ayrı ayrı değerlendirilir yani araç için şoförsüz araç kiralama gibi değerlendirme yapılır, şoförler için ise personel çalıştırılmasına dayalı ihalelerde olduğu gibi değerlendirme yapılır.

♦ İhale dokümanını bilinmeden itiraz ve itirazen şikayette hangi sonuç çıkacağını söylemek zor.

Kolaylıklar diliyorum.



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap