Pazar gününe denk gelen resmi tatillerde yol ve yemek ödemelerinin kesilmesi

Yayın Tarih: 03.05.2016 11:05
Özet

Üstadım; işçilerimize 26 gün üzerinden yol yemek ödemeleri yapmakta olup, yıllık izin, geçici işgöremezlik, mazeret izinlerinde yol ve yemek ödemeleri yapılmamaktadır. İşçiye ödenmeyen yol yemek bedellerini yüklenicidende kesmekteyiz. Resmi tail ve bayramlarda bugüne kadar işçilere yol yemek bedelleri ödenmiş olup bu konuda şartnamemizde açık bir hüküm olmamakla birlikte işçi lehine düşünüp ödemeler yapılmıştır.Yeni hizmet alımında […]


Üstadım; işçilerimize 26 gün üzerinden yol yemek ödemeleri yapmakta olup, yıllık izin, geçici işgöremezlik, mazeret izinlerinde yol ve yemek ödemeleri yapılmamaktadır. İşçiye ödenmeyen yol yemek bedellerini yüklenicidende kesmekteyiz. Resmi tail ve bayramlarda bugüne kadar işçilere yol yemek bedelleri ödenmiş olup bu konuda şartnamemizde açık bir hüküm olmamakla birlikte işçi lehine düşünüp ödemeler yapılmıştır.Yeni hizmet alımında bu konu etraflıca değerlendirilecekti, lakin hizmet alımları sona erecek gibi.. Mayıs 2016 ayına özgü olarak 1 Mayıs Pazar günüde denk geldi resmi tatil olarak değerlendirip yol yemek ödenmeli midir? yoksa zaten Pazar gününe denk geldiği için "işçiler zaten işe gelmeyecekti" çıkarımıyla yol yemek ödemesi yapılmamalı mıdır ? teşekkür ederim..


Üst Konuları: Yol ve Yemek Bedeli

Benzer Yazılar

Cevabımız

26 gün üzerinden yemek ve yol verdiğiniz için 1 mayıs da pazar gününe yani yol ve yemek vermediğiniz 4 pazardan bir tanesi olduğundan zaten ödemiyorsunuz. Dolayısıyla herhangi bir kesinti yapmanıza gerek olmadığı anlaşılmaktadır. Bunun yanında pazar günlerine denk gelmeyen tatiller için kesilmesi gerektiği değerlendirilmektedir.



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap