İstisna kapsamında düzenlenen iş deneyim belgesinde bazı hususların uygulama yönetmeliklerindeki standart formlara uymaması durumunda ne yapılır?

Yayın Tarih: 30.12.2016 06:12
Özet

HOCAM SAYGILAR. SORULARIMIZA VERMİŞ OLDUGUNUZ CEVAPLARLA BİZLERİ AYDINLATIYORSUNUZ TSK EDERİM.HİZMET ALIM İHALESİ YAPTIK VE İHALEMİZE KATILAN FİRMADAN BİR TANESİ İSTİSNAİ KAPSAMDA TİGEM DEN ALMIŞ OLDUĞU İŞ DENEYİM BELGESİNİ SUNDU VE YAPILAN İNCELEMEDE SUNULAN İŞ DENEYİM BELGESİNDE İSTİSNA KAPSAMNIDA YAPILDIĞI BİLGİSİ , İKN NUMARASI,VE VEREN KURUMUN SAYISI GİBİ BİLGİLER YOK BU DURUMDA BU BELGEYİ KABUL ETMEMİZ […]


HOCAM SAYGILAR. SORULARIMIZA VERMİŞ OLDUGUNUZ CEVAPLARLA BİZLERİ AYDINLATIYORSUNUZ TSK EDERİM.HİZMET ALIM İHALESİ YAPTIK VE İHALEMİZE KATILAN FİRMADAN BİR TANESİ İSTİSNAİ KAPSAMDA TİGEM DEN ALMIŞ OLDUĞU İŞ DENEYİM BELGESİNİ SUNDU VE YAPILAN İNCELEMEDE SUNULAN İŞ DENEYİM BELGESİNDE İSTİSNA KAPSAMNIDA YAPILDIĞI BİLGİSİ , İKN NUMARASI,VE VEREN KURUMUN SAYISI GİBİ BİLGİLER YOK BU DURUMDA BU BELGEYİ KABUL ETMEMİZ Mİ GEREK YOKSA NE ŞEKİLDE BİR KARAR ALMAMIZ GEREK SAYGILAR.


Üst Konuları: İş Deneyimi (Hizmet)

Cevabımız

Öncelikle şunu belirtelim, sorularda idarenin yerine geçecek şekilde cevap verilmesi istenmemelidir.

İstisna ihalede EKAP üzerinden ihale gerçekleştirilmediğinden İKN numarası olmayabilir, bunun yerine iş bitirme belgesinde İşin adı  yazıyorsa kabul edilir. Bildiğiniz gibi iş bitirme belgelerinde 4734 sayılı Kanun kapsamında olup olmadığı yazılmaz idare olarak EKAP üzerinden sorgulamada veya İKN’sinden bakarak ihale dokümanından veya iş deneyim belgesi alınan idareden teyit edilerek bilmemiz mümkün, dolayısıyla istisna kapsamında yapıldığı bilgisine gerek bulunmamaktadır. Ancak ihale komisyonu olarak söz konusu iş bitirme belgesi için iş bitirme belgesi düzenleyen idareden teyidi yapılabilir/yapılmalıdır.

İstisna kapsamındaki ihalelerde iş bitirme belgesinin nasıl düzenleneceğine ilişkin bilgiler net olarak düzenlenmemiştir. İstisna kapsamındaki ihalelerle ilgili usul ve esaslar veya yönetmeliklerde bunlarla ilgili bir düzenleme bulunmamaktadır. İstisna kapsamında ihale yapan idareler genelde ihale uygulama yönetmeliklerinin standart formlarında yer alan şekilde iş bitirme belgeleri düzenlemektedirler, ancak bu zorunlu değildir.

Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda belirtilen teyitler yapılır ise söz konusu iş deneyim belgesinin geçerli olabileceği değerlendirilmektedir. İdarenizce bu hususlar kapsamında değerlendirme yapmanız gerektiği kanaatindeyiz. 



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap