İvedi olan durumlardaki mal ya da hizmet alımı için Harcama birimi mutemetinin çektiği avans yada kredi işlemlerinde kdvsiz fatura tutarları üzerinden damga vergisini kesip mutemet kendi adına vezneye yatırarak makbuzu dosyaya eklemektedir. Kamu kuruluşu olarak vergiden muaf olduğumuz için ve karşı taraf damga vergisi yatırdığı için aslında bu verginin firma adına vezneye yatırılması daha doğru […]
İvedi olan durumlardaki mal ya da hizmet alımı için Harcama birimi mutemetinin çektiği avans yada kredi işlemlerinde kdvsiz fatura tutarları üzerinden damga vergisini kesip mutemet kendi adına vezneye yatırarak makbuzu dosyaya eklemektedir.
Kamu kuruluşu olarak vergiden muaf olduğumuz için ve karşı taraf damga vergisi yatırdığı için aslında bu verginin firma adına vezneye yatırılması daha doğru değil midir? Böylelikle vergiden düşme vb. durumlarda oluşabilir firma açısından.Teşekkürler.
Üst Konuları: Damga Vergisi
Benzer İçerikler: adına, Damga, Hk, Vergisi, vergisinin, yatırılması, Yüklenici
Bildiğiniz gibi normal durumlarda damga vergisinin ilgili yüklenici tarafından ödenmesi gerekmektedir. Ancak sizin de belirttiğiniz acil durumlarda harcama birini mutemedi tarafından yatırılıyor ise ilgili yüklenici adına yatırılması gerekir ki ticari kazançlarda damga vergisi indirim konusu olduğundan gelir ve kurumlar vergisi beyannamesinde indirim konusu yapılabilsin. Kolaylıklar diliyorum.
Analiz
Makale
Sayaç
Karar
Soru Cevap