6 kalemlik birim fiyatlı mal alım ihalesi yapıldı. İhaledeki kalemlerin ne kadarını teslim etmese ihalelerden yasaklama yapılır?

Yayın Tarih: 22.09.2019 09:09
Özet

Sayın hocam; 6 kalemlik birm fiyatlı mal alım ihalesi yapıldı. İhaledeki kalemlerin ne kadarını teslim etmese yasaklama yapılır. Teşekkürler


Sayın hocam; 6 kalemlik birm fiyatlı mal alım ihalesi yapıldı. İhaledeki kalemlerin ne kadarını teslim etmese yasaklama yapılır. Teşekkürler


Üst Konuları: Üstada Sor

Cevabımız

Yüklenicinin taahhüdünü ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi veya işi süresinde bitirmemesi üzerine, ihale dokümanında belirlenen oranda gecikme cezası uygulanmak üzere, idarenin en az on gün süreli ve nedenleri açıkça belirtilen ihtarına rağmen aynı durumun devam etmesi halinde, ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.

Sözleşmenin feshedilmesi halinde, kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar alındığı tarihten gelir kaydedileceği tarihe kadar Devlet İstatistik Enstitüsünce yayımlanan aylık toptan eşya fiyat endeksine göre güncellenir. Güncellenen tutar ile kesin teminat ve varsa ek kesin teminatların tutarı arasındaki fark yükleniciden tahsil edilir. Ayrıca ihalelerden yasaklama hükümleri uygulanır.

Kısacası ihaleye konu sözleşmenin yerine getirilmemesinden kasıt tam olarak yerine getirilmemesi olup 6 kalemlik birm fiyatlı mal alım ihalesinden bir tanesinin bile teslim edilmemesi halinde en az 10 günlük süreden sonra sözleşme feshedilerek kesin teminat gelir kaydedilir ve yasaklama hükümleri uygulanır. 

Kolaylıklar diliyorum.



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap