Mal alım ihalelerinde özel sektöre yapılan işlerin iş btirmesi hakkında

Yayın Tarih: 04.02.2019 10:02
Özet

Mal alım ihalelerinde özel sektöre yaptığımız işler var faturalı bazılarında sözleşme yok. Karşı tarafla anlaşıp noter onayı olmadan sözleşme düzenlersek geçerli midir. 2. soru olarak sözleşme düzenlendiği tarihle noter onayı tarihi aynı gün mü olmalıdır. noter onayı olmadan olur mu yada damga vergisi beyannamesi ile ispatlamak yeterli midir


Mal alım ihalelerinde özel sektöre yaptığımız işler var faturalı bazılarında sözleşme yok. Karşı tarafla anlaşıp noter onayı olmadan sözleşme düzenlersek geçerli midir.
2. soru olarak sözleşme düzenlendiği tarihle noter onayı tarihi aynı gün mü olmalıdır.
noter onayı olmadan olur mu yada damga vergisi beyannamesi ile ispatlamak yeterli midir


Cevabımız

Mal alımı ihaleleri uyguşama yönetmeliğinin 46'ncı maddesine  göre"Özel sektöre gerçekleştirilen işler ile alt yükleniciler tarafından gerçekleştirilen işlerde; işe ilişkin sözleşme ve bu sözleşmenin uygulanmasına yönelik olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde düzenlenen fatura örnekleri veya bu örneklerin noter, serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir, serbest muhasebeci mali müşavir veya vergi dairesi onaylı suretleri ile serbest meslek makbuzu nüshaları veya bu nüshaların noter, yeminli mali müşavir, serbest muhasebeci mali müşavir veya vergi dairesi onaylı suretleri, iş deneyimini gösteren belgelerdir. " denilmektedir. Bu anlamda eğer sözleşmenin  aslı iş deneyim belgesi olarak sunulacak ise sözleşmenin noter onayı olmasına gerek bulunmamaktadır.
Ayrıca sözleşmenin geçerliliği için damga vergisi ödendiğine ilişkin herhangi bir husus bulunmamaktadır. Kamu ihale kurulunun buna ilişkin sitemizde de bulabileceğiniz  kararları mevcuttur. Bu anlamda damga vergisi beyananamesine de ihtiyaç bulunmamaktadır.                                    



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap