taşıma yemeği

Yayın Tarih: 01.06.2019 04:06
Özet

Merhaba üstadım 2019- 2020 Eğitim Öğretim yılında Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak taşıma kapsamındaki 2349 öğrenciye 180 iş günü sıcak öğle yemeği hizmet alım ihalesi yapılacaktır. Söz konusu ihaleye ilişkin idari şartnamenin 7.1.h maddesinde “yemek üretim yerine ait işletme kayıt belgesi” istenecektir. Ayrıca teknik şartnamede “ihale uhdesinde kalan kişi firma milas bodrum yatağan ilçe […]


Merhaba üstadım 2019- 2020 Eğitim Öğretim yılında Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak taşıma kapsamındaki 2349 öğrenciye 180 iş günü sıcak öğle yemeği hizmet alım ihalesi yapılacaktır. Söz konusu ihaleye ilişkin idari şartnamenin 7.1.h maddesinde “yemek üretim yerine ait işletme kayıt belgesi” istenecektir. Ayrıca teknik şartnamede “ihale uhdesinde kalan kişi firma milas bodrum yatağan ilçe sınırları içinde bulunan yemek üretim yerine ait ruhsat veya kiralık ise kira sözleşmesini milas bodrum yatağan ilçe sınırları içerisindeki yemek üretim yerine ait kapasite raporu ve yine milas borum yatağan ilçe sınırları içerisindeki yemek üretim yerine ait TSE 8985 hizmet yeterlilik belgesini sözleşme anında idareye sunacaklardır.” Denilmektedir. Böylece idari şartnamede belirtilen “yemek üretim yerine ait işletme kayıt belgesi” denildiğinde örneğin Ankara^da bir yemek üretim yerine ait işletme kayıt belgesi ile ihaleye girebilir mi? Yada idari şartnamede milas bodrum yatağan ilçe sınırları içindeki yemek üretim yerine ait işletme kayıt belgesi denmesi sınırlayıcı unsur mudur? Mevzuat yönünde sakıncası var mıdır? İşletme kayıt belgesi, kapasite raporu, TSE 8985 hizmet yeterlilik belgesi ihale anında istenmesi zorunlu belgeler midir? Tüm belgeler ihale uhdesinde kalması durumunda kişi/firmadan sözleşme anında istenebilir mi? İlginize teşekkür ederim.


Benzer İçerikler: , , , , ,

Cevabımız

İşletme kayıt belgesi, kapasite raporu, TSE 8985 hizmet yeterlilik belgesi ihale anında istenmesi zorunlu belgeler midir? Kamu ihale genel tebliği 73,3 ile 74,6 hükmüne göre istenebilir.

Ayrıca işletme kayıt belgesi ile ilgili düzenleme;

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yayınlanan yönetmelik kapsamında gıda üretimi yapan işletmeler ile satışa ve toplu tüketime sunan işletmelere "İşletme Kayıt Belgesi" alma zorunluluğu getirildi. 17 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren " Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik " kapsamında zorunlu olan "İşletme Kayıt Belgesi" alabilmek için gerekli olan belgeler aşağıya çıkarılmıştır.

            Üretim Yapan Gıda İşletmeler :

            1- Dilekçe ve Beyanname (Ek-4)

            2- İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının veya Deneme İzin Belgesinin sureti. (Noter veya veren kurum Onaylı)

            3- Kapasite raporu veya ekspertiz raporu, resmi kurumlarda kurum beyanı. (Aslı, Noter veya veren kurum Onaylı)

            4- Gıda işletmecisinin güncel bilgilerini içeren Ticaret Sicil Gazetesi veya Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi (Yapısı gereği sicil gazetesinde yayımlanamayacak kurum ve kuruluşlar hariç) (Aslı, Noter veya veren kurum Onaylı)

            5- Şeker üretimi veya şeker paketlemesi konusunda faaliyet gösterecek gıda işletmelerinin Şeker Kurumu'ndan alacağı uygunluk yazısı.

            6- Meslek odası bulunan meslek mensupları için odadan alınmış çalışma belgesi, meslek odası bulunmayan meslek mensupları için gıda işletmecisiyle yapacağı noter onaylı sözleşme. (Noter veya veren kurum Onaylı)

            Sadece Satışa Sunan veya Toplu Tüketime Arz Eden Gıda İşletmeleri:

            1-Dilekçe ve Beyanname (Ek-4)

            2-Onaylı Ruhsat Fotokopisi

Buna göre Ankara da kayıtlı bir işletme için Muğla’da ki iş nedeniyle Ankara dan alınan belgenin geçerli olmayacağı düşüncesindeyiz



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap