6111 Sayılı Kanun ile atanan işçilerin sınavlarda görevlendirilmesi durumunda fazla çalışma ve sınav ücreti almaları hk.

Yayın Tarih: 21.11.2016 12:11
Özet

Üstadım; 6111 sayılı kanunun ikinci bölüm 166. Madde gereği "sürekli işçi kadrolarında çalışan ihtiyaç fazlası işçiler " Millî Eğitim Bakanlığı^ na atandılar. 4857 Sk. nun 63 üncü maddesinde haftalık çalışma süresi 45 saat olarak belirlenmiştir. MEB^ de 5 gün 45 saat olarak çalışmaları toplu sözleşme ile muhafaza edilmiştir. a) Bu duruma göre günlük çalışma saati […]


Üstadım; 6111 sayılı kanunun ikinci bölüm 166. Madde gereği "sürekli işçi kadrolarında çalışan ihtiyaç fazlası işçiler " Millî Eğitim Bakanlığı^ na atandılar. 4857 Sk. nun 63 üncü maddesinde haftalık çalışma süresi 45 saat olarak belirlenmiştir. MEB^ de 5 gün 45 saat olarak çalışmaları toplu sözleşme ile muhafaza edilmiştir. a) Bu duruma göre günlük çalışma saati 9 saat mı? 8 Saat mıdır? Ayrıca fiilen çalıştıkları cumartesi günü sınav, kurs, eğitim için cumartesi günleri işçiler çalıştırılabilir hükmüne esas olarak "çalıştıkları süreye bakılmaksızın toplu iş sözleşmesine göre 90.00 TL ödenir metni yer almaktadır. b) Bu duruma göre MEB^ in yapmış olduğu sınavlarda cumartesi günü için ayrıca sınav ücretinin ödenmesi gerekmekte midir? Pazar çalışma dahilinde görülmemektedir. Bu durumda "sınav, kurs" çalıştırılırsa 90.00 TL^ mi yoksa sınav ücretimi ödenir? c) Son olarak haftaiçi sınav da görev aldığında yevmiye + sınav ücreti ödenir yoksa yevmiye mi ödenir? Yukarıda dilimin döndüğünce arz ettiğim konularda bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Teşekkür eder saygılarımı sunarım.


Üst Konuları: Diğer

Cevabımız

a) TİS’de işçinin 5 gün 45 saat olarak çalışmaları belirtilmiş ise günlük çalışma saati 9 saattir.

b) MEB sınavları için MEB Döner Sermaye İşletmesi (DÖSE) tarafından sınavda görevlendirilerek ücret ödeniyor ise ayrıyeten fazla çalışma ödenmeyeceği ancak DÖSE tarafından ilgili sınavlarda görevlendirilerek ücret ödenmiyor bunun yanında sınav günü çalışılıyor ise haftalık çalışma saati 45 saati geçtiği zaman fazla çalışma ödenebileceği değerlendirilmektedir.

c) Hafta içi ise yevmiye + sınav ücretinin birlikte alınabileceği değerlendirilmektedir.

Kolaylıklar diliyorum.



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap