Taşerona kadro verilmesinde giriş çıkışlar dikkate alınacak mı?

Yayın Tarih: 24.03.2016 10:03
Özet

Hocam merhabalar; hocam hem il müdürlüğünce yapılan hemde il müdürlüğüne bağlı kuruluşlarca yapılan ihalelerde iki ihaleyi de aynı yüklenici firma alıyor….yüklenici firma kuruluştaki çalıştırdığı personeli il müdürlüğünde boş olan yere girişini yaparak kuruluştaki personeli il müdürlüğünde çalıştırmaya başlıyor… kuruluştan çıkış tarihi 06.11.2015, il müdürlüğüne giriş tarihi 07.11.2015.. taşerona kadro konusunda şayet 1.11.2015 tarihi öncesi baz […]


Hocam merhabalar; hocam hem il müdürlüğünce yapılan hemde il müdürlüğüne bağlı kuruluşlarca yapılan ihalelerde iki ihaleyi de aynı yüklenici firma alıyor….yüklenici firma kuruluştaki çalıştırdığı personeli il müdürlüğünde boş olan yere girişini yaparak kuruluştaki personeli il müdürlüğünde çalıştırmaya başlıyor… kuruluştan çıkış tarihi 06.11.2015, il müdürlüğüne giriş tarihi 07.11.2015.. taşerona kadro konusunda şayet 1.11.2015 tarihi öncesi baz alınırsa bu arkadaşımız yapılacak olan taşeron kadro uygulamasından yararlanacak mı? yararlanmayacaklar mı?

2- asıl işveren- alt işveren ilişkisinde il müdürlüğü kendisine bağlı olan kuruluşlarda dahil asıl işveren midir?


Üst Konuları: Taşeron-Kadro

Benzer Yazılar

Cevabımız

►Şu an itibariyle ayrıntılar tam olarak belirli değil, sadece maliye bakanının verdiği bilgilere dayalı olarak bilgiler var. Bakanın yaptığı açıklamada "Kamuya alınacak personelin 12 ay boyunca görev yapıyor olması şartı" aranmış ancak bu 12 ay süresi iki yılda mı yoksa kesintisiz mi, giriş çıkışlar buna dahil midir bunlar tam olarak belli değil.

Bakanlar Kurulu tarafından Kanun Tasarısı olarak TBMM'ye sunuldu ancak diğer Kanunlarda da olduğu gibi gerek Plan ve Bütçe Komisyonunda gerekse TBMM Genel Kurulunda Tasarıya ilişkin değişiklikler olabilir. Şimdilik net bilgiler bulunmadığından size net bilgiler veremiyorum, söz konusu tasarı komisyona geldiğinde bazı şeyler belirgin hale gelecek, Tasarı Kanunlaştığı zaman ise ayrıntıları tam olarak belli olacak. 

İl müdürlüğünün kendisine bağlı olan kuruluşlarının ayrı bir tüzel kişiliği yok ise il müdürlüğü asıl işveren olarak değerlendirilir. Ayrı bir tüzel kişiliği var ise organik bağ bulunmadıkça asıl iş veren olarak değerlendirilemez.

Kolaylıklar diliyorum... 



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap