Hafta sonu tatiline denk gelen resmi ve dini bayram günlerinde yol yemek ödenir mi?

Yayın Tarih: 03.03.2017 09:03
Özet

Hizmet alımında "ulusal bayram ve genel tatil günlerinde" işçilere yol yemek ödeneceği hakkında sözleşmemizde hüküm mevcuttur. İşçilere işe gelmedikleri ve tabiidir ki PAZAR günleride yol yemek ödemeleri yapılmamaktadır. İşin enretesanı bazı resmi ve dini bayramlar PAZAR gününede denk gelebilmektedir.(örneğin 23 Nisan, 2017 yılında PAZAR günüde denk gelmektedir.) Bu durumlarda işçilere yol yemek ödenmeli midir? Teşekkür […]


Hizmet alımında "ulusal bayram ve genel tatil günlerinde" işçilere yol yemek ödeneceği hakkında sözleşmemizde hüküm mevcuttur. İşçilere işe gelmedikleri ve tabiidir ki PAZAR günleride yol yemek ödemeleri yapılmamaktadır. İşin enretesanı bazı resmi ve dini bayramlar PAZAR gününede denk gelebilmektedir.(örneğin 23 Nisan, 2017 yılında PAZAR günüde denk gelmektedir.) Bu durumlarda işçilere yol yemek ödenmeli midir? Teşekkür ederim.


Üst Konuları: Yol ve Yemek Bedeli

Benzer Yazılar

Cevabımız

Bahsettiğiniz sözleşme kapsamında haftasonuna denk gelen "ulusal bayram ve genel tatil günlerinde" işçilere yol yemek ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir.



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap