İhale üzerinde kalan isteklinin İhale tarihi itibari ile vergi borcunun çıkması

Yayın Tarih: 30.10.2019 08:10
Özet

Üstadım, Yapım işi kapsamında yapmış olduğumuz ihale için en avantajlı firmaya davet gönderdik. ancak firmanın ihale tarihi itibari ile vergi borcunun olduğu ortaya çıktı. ilgili firma sözleşmenin imzalanacağı son gün geldi. Ancak firma vergi borcum var diye 4734 sayılı KİK 10^uncu maddesinde belirtilen a, b, c, d, e ve g bentlerinde sayılan durumlarda olmadığını belirten […]


Üstadım, Yapım işi kapsamında yapmış olduğumuz ihale için en avantajlı firmaya davet gönderdik. ancak firmanın ihale tarihi itibari ile vergi borcunun olduğu ortaya çıktı. ilgili firma sözleşmenin imzalanacağı son gün geldi.
Ancak firma vergi borcum var diye 4734 sayılı KİK 10^uncu maddesinde belirtilen a, b, c, d, e ve g bentlerinde sayılan durumlarda olmadığını belirten belgelerinde getirmedi.

bu durumda Kamu İhale Genel Tebliğinin 17.6.3 ve 17.6.4 maddeleri çerçevesince işlem yapılacak ve geçici teminatı gelir kayıt edilecek. fakat yasaklama verilip verilmeyeceği konusunda tereddütte kaldık. yarıdımcı olursanız sevinirim. kolay gelisn.


Üst Konuları: Üstada Sor

Cevabımız

Sözleşmeye davet yazısı ulaştıktan itibaren 10 gün içinde sözleşmeye gelmemiş ise hem geçici teminat hem de yasaklama uygulanır. KİGT min 17.6.3 maddeye göre de vergi borcu olsa dahi belgeleri getirmesi gerekirdi yoksa yasaklama kararına ilişkin hükmünün de uygulanması gerekir. Bunun yanında sözleşme imzalama süresi bitmemiş ise istekliye vergi borcu olsa dahi onunla beraber diğer belgeleri getirmesi gerektiği yoksa Yasaklama kararının uygulanacağı hatırlatılsa iyi olur diye düşünüyorum. 
Kolaylıklar diliyorum                                    



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap