Sınır Değer ve İhale Kararı

Yayın Tarih: 09.09.2017 08:09
Özet

Merhaba. Sorumu bir örnek vererek sormak istiyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. İhale idare şartnamesinin sınır değer bölümünde; ^ 1- İhale komisyonu verilen teklifleri değerlendirdikten sonra Kurum tarafından belirlenen yönteme göre sınır değeri hesaplar. 2- İhale, Kanunun 38.maddesinde öngörülen açıklanma istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif üzerinde bırakılacaktır. İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklifinin sınır değerin […]


Merhaba. Sorumu bir örnek vererek sormak istiyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. İhale idare şartnamesinin sınır değer bölümünde; ^ 1- İhale komisyonu verilen teklifleri değerlendirdikten sonra Kurum tarafından belirlenen yönteme göre sınır değeri hesaplar. 2- İhale, Kanunun 38.maddesinde öngörülen açıklanma istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif üzerinde bırakılacaktır. İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklifinin sınır değerin altında olması durumunda kesin teminat 40.1.maddesinde yer alan hüküm uyarınca hesaplanan tutar üzerinden alınır.^ denmektedir. İhalede verilen teklifler örnek olarak; 1500, 2000, 2750, 4000 ve yaklaşık maliyet 6000 iken sınır değer; 2.697,50 çıkmaktadır. (R katsayısı: 0,83, personel taşıma ihalesi) Bu durumda ihale hangi teklif tutarına bırakılmalıdır.


Cevabımız

Sınır değer, ihale ilanında ve dokümanında teklifi sınır değerin altında kalan isteklilerden açıklama isteneceği belirtilen hizmet alımı ihaleleri ile aşırı düşük teklif sınır değerinin altında teklif sunan isteklilerin teklifi açıklama istenmeksizin reddedileceği durumlar için geçerli olup sizin ihalenizde açıklanma istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif üzerinde bırakılacağı belirtildiğinden burada sınır değerin bir anlamı bulunmamakta vermiş olduğunuz 1500, 2000, 2750, 4000 ve yaklaşık maliyet 6000 iken sınır değer; 2.697,50 çıkan ihalede ihalenin 1.500.- TL teklif veren istekli üzerine bırakılacağı anlaşılmaktadır.



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap