I.Giriş. 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa göre,ihaleye katılmak isteyenler için İhaleye Katılımda Yeterlik Kuralları adıyla düzenlenen maddelerle katılmak için gereken belgeler sayılmıştır,bu yazımızda mesleki yeterliği kanıtlayan ve ihale konusu işle ilgili kanıtlayıcı mahiyetteki Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi tarafından kayıt altına alınan belgeler konusunda bilgi verilmeye çalışılacaktır. II.Konuyla İlgili Mevzuat. A.1-4734 Kamu İhale Kanunu İhaleye Katılımda […]
I.Giriş.
4734 sayılı Kamu İhale Kanununa göre,ihaleye katılmak isteyenler için İhaleye Katılımda Yeterlik Kuralları adıyla düzenlenen maddelerle katılmak için gereken belgeler sayılmıştır,bu yazımızda mesleki yeterliği kanıtlayan ve ihale konusu işle ilgili kanıtlayıcı mahiyetteki Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi tarafından kayıt altına alınan belgeler konusunda bilgi verilmeye çalışılacaktır.
II.Konuyla İlgili Mevzuat.
A.1-4734 Kamu İhale Kanunu İhaleye Katılımda Yeterlik Kuralları başlıklı 10ncu maddesinde “İhaleye katılacak isteklilerden, ekonomik ve malî yeterlik ile mesleki ve teknik yeterliklerinin belirlenmesine ilişkin olarak aşağıda belirtilen bilgi ve belgeler istenebilir:
b) Mesleki ve teknik yeterliğin belirlenmesi için;
1) İsteklinin, mevzuatı gereği ilgili odaya kayıtlı olarak faaliyette bulunduğunu ve teklif vermeye yasal olarak yetkili olduğunu kanıtlayan belgeler, “ düzenlemesi,
2-04.03.2009 tarih ve 27159 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin, Mesleki ve Teknik Yeterliğe İlişkin Belgelerden “Aday veya isteklinin mesleki faaliyetini sürdürdüğünü ve teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren belgeler” başlığında düzenlenen 38ncu maddesinde ;
“ (1) İhalelerde aday veya isteklilerden;
a) Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sânatkar odasından, ilk ilan veya davet tarihinin ya da ihale veya son başvuru tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgenin,
b) Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan veya davet tarihinin ya da ihale veya son başvuru tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgenin,
c) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesinin,
ç) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerinin,
istenilmesi zorunludur.
(2) Vekaleten ihaleye katılma halinde; vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesinin sunulması zorunludur.
(3) İş ortaklığında, iş ortaklığı beyannamesinin ve iş ortaklığını oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri tarafından, ilgisine göre birinci fıkranın (a), (b), (c) ve (ç) bentlerindeki belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur. Konsorsiyumda ise konsorsiyum beyannamesinin ve konsorsiyumu oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri tarafından, ilgisine göre birinci fıkranın (a), (b), (c) ve (ç) bentlerindeki belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur.
(4) İhale konusu işin yerine getirilmesi için alınması zorunlu olan ve ilgili mevzuatında o iş için özel olarak düzenlenen sicil, izin, ruhsat vb. belgelerin adaylar veya istekliler tarafından sunulmasına ilişkin hükümlere, ilan ve ön yeterlik şartnamesi veya idari şartnamede yer verilir. İş ortaklarının her birinin söz konusu belgeleri ayrı ayrı sunması, konsorsiyumda ise her bir ortağın kendi kısmına ilişkin belgeleri sunması zorunludur.” hükmü vardır.
B.1-Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Nizamnamesinin 1nci maddesinde “6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre ilan edilmesi gereken bütün Türkiye’ye ait ticaret sicili kayıtlarının yayınlanmasına mahsus “Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi” İktisat ve Ticaret Vekaleti tarafından Ankara’da çıkarılır. “hükmü ile gazetede yayınlanacak ilanların 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre ilan edilmesi gereken bilgilerin olacağı saptanmıştır.
2-Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Yönetmeliği(Yürürlük-9.8.2004 Tarih Ve 25548 Sayılı Resmi Gazete)
İlanların Muhtevası başlıklı 12nci maddesinde “Gazetede, kanun, tüzük ve yönetmeliklerin ticaret siciline tescili zorunlu kıldığı hususa ilişkin olarak emrettiği ilanlar ile mahkemeler, resmi daireler ve kamu tüzel kişileri tarafından ticaret işleriyle ilgili olarak verilen ilanlar yayımlanır.
İflas ve konkordatoya ait mahkeme kararları iflas memurları tarafından gazetede ilan ettirilebilir.
Yayımlanması zorunlu olmayan ilanlar ile özel ilanlar, yayımlanması zorunlu olan ilanlardan sonra gelmek şartıyla, Müdürlükçe belirlenecek koşullar çerçevesinde gazetede yayımlanabilir.
3-Ticaret Sicili Tüzüğü(Yürürlük : Bakanlar Kurulu’nun 2.2.1957 tarih, 8604 sayılı Kararı ile Yürürlüğe konulmuştur.98-11548 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile değiştirilmiş ve 28.8.1998 tarih 23447 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.)
Esnaf İşletmelerine Ait Kararnamelerin Ticari İşletme Mefhumuna Tesiri başlıklı 15nci maddesinde “İcra Vekilleri Heyetince Türk Ticaret Kanununun 1463 üncü maddesinin ikinci fıkrası hükmüne dayanılarak esnaf sayılması gerekli sanat ve ticaret erbabının yıllık gayrisafi gelirleri hakkında kararnameler çıkarıldığı takdirde, o kararnamelerde gösterilecek miktarlardan fazla yıllık gayrisafi geliri olup sözü geçen kararnamelerde gösterilen işleri yapanlar işletmelerini ve unvanlarını tescil ettirmeğe mecburdurlar.
Kararnamenin mer’iyete girdiği tarihte henüz bir yıllık olmayan işletmelerin o tarihe kadar elde ettikleri gayrisafi gelirin miktarı esas tutulur. Bir yılın geçmesinden önce kararnamede gösterilen miktardan fazla gayrisafi gelir elde edilirse tescil mükellefiyeti başlar.”
Unvanların Tescilinde Verilecek İmza Örnekleri başlıklı21nci maddesinde “Tacir olan hakiki şahısların tescil dilekçesiyle birlikte notere tasdik ettirilmiş unvanlarını ve unvanları altına atacakları imzayı sicil memuruna vermeleri mecburidir. Tacir olan hükmi şahısların veya tacir sıfatını kazanması mümkün olmayan Devlet, vilayet, belediye ve amma menfaatine hadim dernek gibi hükmi şahıslara ait işletmelerin unvanlarının tescilinde, hükmi şahısların temsilcilerinin ve ayrıca tacir olmayan hükmi şahıslara ait işletmeler adına imzaya salahiyetli kimselerin imzaları notere tasdik ettirilip tescil dilekçesiyle beraber sicil memuruna verilir. (T. Ticaret K. 42)
Notere tasdik ettirilecek imzaların en az üç defa atılmış olması şarttır. Sicil memuru daha fazla sayıda imzanın tasdik ettirilerek kendisine verilmesini isteyebilir.
Bir Kimsenin Birden Fazla İşletmeye Sahip Olması Halinde Unvan başlıklı 22nci maddesinde “Bir kimsenin aynı sicil memurluğunun iş çevresinde, uğraştığı işler birbirinden ayrı olan iki veya daha çok ticari işletmesi bulunduğu takdirde, her işletme ve her işletme dolayısıyla ticaret unvanı, ayrı ayrı tescil olunur.
Bir kimsenin başka sicil memurluklarının iş çevrelerinde, uğraştığı işler birbirinden ayrı ticari işletmeleri bulunması halinde dahi hüküm aynıdır.”
İşletme Adı başlıklı 23 nci maddede“İşletme sahibinin hedef tutmaksızın doğrudan doğruya işletmeyi tanıtmak ve benzer işletmelerden ayırt etmek maksadiyle ad kullanan işletme sahipleri, bu adları tescil ettirmeğe mecburdurlar.
Adın tescilinde onu meydana getiren sözlerin ayniyle sicile yazılması şarttır. İşletme adına aynı sicil dairesinde daha önce tescil edilmiş bulunan unvanlardan onu açıkça ayırt etmeğe yarayacak ilavelerin yapılması mecburidir. (T. Ticaret K. 55, 43 fıkra:2)
Ticaret unvanına ilave olarak kullanılan işletme adları ticaret unvanı hakkında hükümlere tabidir. (T. Ticaret K. 48)”
İşletmenin Bulunduğu Yerin, Aynı Sicil Çevresinde Değişmesi ve Şahıslara Ait Değişiklikler başlıklı 33ncü maddede “İşletmenin yerinin (Adresinin) aynı sicil memurluğunun çevresi içinde bir yerden diğer bir yere taşınmış olması halinde bu cihetin tescilini, sicildeki kayıtlara göre işletme adına imzalamaya salahiyetli olan kimselerden sadece birisi isteyebilir ve sicilde kayıtlı bir kimsenin isim, yurtdaşlık yahut ikametgahındaki değişikliklerin teşcilini ise o kimse ister.”
Tescile Esas Vesikalar Hakkında Bazı Hükümler ana başlığında düzenlenen III bölümün Temsilcilerin Tescili Hali başlıklı 34ncü maddesinde “Ticarî mümessiller kendilerinin bu sıfatlarını belirten bir sözü ve kendi isimlerini unvana ekleyerek imza ederler.
İşletme sahiplerinin ticarî mümessil tâyinine ait temsil kağıdını kayıt ettirmeleri için verecekleri dilekçelerde temsil kağıdının noterden tasdikli bir örneği ile beraber temsilcinin noter tarafından tasdikli ve temsil olunanın ticaret unvanının altına atılmış imzalarını da sicil memuruna vermeleri şarttır. (Borçlar K. 449)
21 inci maddenin son fıkrası hükmü burada dahi tatbik olunur.
Acentalara müvekkilleri adına akit yapma salahiyetini veren vesikaların acenta tarafından tescilinin istenilmesinde bu vesika ile beraber yukarıdaki fıkralarda bildirilen şekilde imza örneklerinin de sicil memuruna verilmesi şarttır. (T.Ticaret K. 121 fıkra 2)
Tescil, acentanın unvanına ait sahifede yapılır.”
Değişikliklerin Tescil Ettirilmesi ve Kayıtların Sildirilmesi Mükellefıyeti başlıklı 38nci maddede “Tescil edilmiş vakıalarda meydana gelecek her türlü değişiklikler dahi tescil olunur. Bir ticaret unvanına ilaveler yapılması veya bu unvanın unsurlarından olan adın yahut soyadının değiştirilmiş bulunması veyahut bir hükmi şahsın esas mukavelesinin tescile tâbi hükümlerinin değiştirilmiş olması, bir temsilciye verilen salâhiyetlerinin daraltılmış veya genişletilmiş bulunması bir hükmi şahsın tasfiye haline girmesi yahut bir işletmenin tescil edilmiş olan iş yerini sicilin iş çevresi içinde başka bir yere nakletmesi gibi haller, tescil edilmiş vakıalarda değişiklik sayılır.
Mahkeme kararı veya idari tasarruf gereğince sicil memurunun resen tescil ve mükellef tutulmadığı hallerde, tescil isteğinde bulunmakla mükellef olan ilgililer, mahkeme veyahut idari makam tarafından emredilmiş olan ve işletmelerin idare ve temsillerine ait olan (ihtiyati tedbir kararı sebebiyle meydana gelen değişiklikler veyahut hususi kanunlar hükmünce idare makamlarının işletmelerinin işlerine müdahale edebildikleri hallerde meydana gelecek değişiklikler gibi) değişiklikleri veya tahditleri dahi tescil ettirmekle mükelleftirler.
Tescilin dayandığı hadise veya muameleler tamamen veya kısmen sona erer veya ortadan kalkarsa, sicildeki kayıt dahi tamamen veya kısmen silinir (T.Ticaret K. 33). Şirket mukavelesiyle kendisine temsil ve idare salâhiyeti verilmiş bulunan kimselerden birisinin bu salâhiyetinin kaldırılması, bir ticaret unvanına ilave edilmiş olan sözlerin bir kısmının unvandan çıkarılması veya tasfiyenin sona ermesi dolayısiyle bir ticaret şirketinin ortadan kalkması yahut bir işletmenin faaliyetinin sona ermesi dolayısiyle bir ticaret şirketinin ortadan kalkması yahut bir işletmenin faaliyetinin sona ermesi gibi sebepler kayıt silme muamelelerine esas teşkil eder.
Kanun veya bu tüzükde başka bir hüküm bulunmadıkça bir kaydın değiştirilmesi veya silinmesi muamelesi tescil hakkındaki hükümlere tabidir. (T.Ticaret K. 33 fıkra 3, 34 fıkra 3).”
İflas başlığında düzenlenen 49ncu maddede “İflasın iflas memuru tarafından sicil memuruna bildirmesi üzerine işletmenin durumundaki değişiklik re’sen tescil olunur. Tescilde iflasın açıldığı tarih, saat ve dakika, mahkeme kararının tarihi ve kararı veren mahkemenin adı gösterilir. İflasın ilanından sonra ilanın yayınlandığı gazetenin adı, tarihi ve numarası da iflas memurunun bildirmesi üzerine sicile yazılır.
Şirketlerin iflasının tescilinde iflas sebebiyle şirketin infısah etmiş bulunduğu da yazılır. (İcra ve İflas K. 166 fıkra 2, T.Ticaret K. 185, 267, 434, 476 fıkra 2, 489 fıkra 3 ve 549) Alacaklıların iflas idaresi teşkil etmeleri halinde bu idare, kendisine veya kendilerine bırakılmış olan kimseler dahi iflas memurluğu tarafından sicil memurluğuna bildirir ve bu kimseler memur tarafından re’sen tescil olunur. (İcra ve İflas K. 223)”
Şirketlerin Birleşmenin Tarifi, Birleşmeye Ait Kararın Tescili, Kayıtların Silinmesi başlıklı 79 ncu maddede “Birleşme, iki veya daha çok ticaret şirketinin aktif ve pasiflerini birleştirerek hükmi şahsiyetlerini sona erdirmek kaydiyle yeni bir ticaret şirketi meydana getirmeleri veyahut bir veya daha çok ticaret şirketinin hükmi şahsiyetlerini sona erdirip aktif ve pasiflerini mevcut diğer bir ticaret şirketinin aktif ve pasifleriyle birleştirip o şirkete katılmaları şeklinde olur. (T.Ticaret K. 146, 151)
Birleşmeye ait kararın tescilinde sicil memuru karan veren şirketlerin esas mukavelelerinin değiştirilmesi hakkındaki şartların yerine getirilmiş olup olmadığının ve o şirketlerin Türk Ticaret Kanununun 147 nci maddesi hükmünce aynı neviden olup olmadıklarını bilhassa inceler.
Bu tescilde aşağıdaki cihetler gösterilir.
a) Kararın tarihi ve varsa numarası.
b) Yeni şirketin veya kendileriyle birleşilecek şirketlerin unvanları ve merkezlerinin adresleri ve o şirketlerin merkezlerini temsile salahiyetli kimselerin ad ve soyadları ve hangi sicil memurluğunun hangi numarasında kayıtlı oldukları (Yeni şirkete ait cihetler yazılması mümkün olduğu derece de gösterilir).
c) Birleşmenin yukarıki maddede bildirilen iki şekilden hangisine uygun olduğu ve katılma halinde hangi şirkete katılmanın söz konusu olduğu. (T.Ticaret K. 148, 451 ve 452). Şirketlerin birleşmeleri halinde hükmi şahsiyeti sona erenlerin kayıtları silinir ve yeniden meydana gelen şirket, yeniden tescil olunur. Birleşme bir şirketin mamelekinin diğer şirket tarafından devir alınması şeklinde ise hükmi şahsiyeti sona erenin veya erenlerin kaydı silinir ve devri alan şirketin tescile tabi kayıtlarında devri sebebiyle meydana gelen değişiklikler varsa bunlar tescil olunur.”
Bir Anonim Şirketin Diğerine Katılması Hali başlıklı 81 nci maddede “Bir anonim şirket diğer bir anonim şirkete katılarak infisah ettiği takdirde hem 79 ncu maddede anılan birleşme kararı hem de ortadan kalkacak olan şirketin infisah ettiği tescil olunur.
Hükmi şahsiyeti sona eren anonim şirketin borçları ödendikten veya temin edildikten sonra hem infisah kaydı hem de şirketin ve işletmesinin ticaret sicilindeki kayıtları re’sen silinir.
Borçların temini veya ödenmesi hakkında 8 nci maddenin birinci fıkrasında anıları vesikalar ibraz olunur. Aynı maddenin 2 nci fıkrası burada dahi tatbik edilir.”
İşletmelerin Devir Hallerindeki Sicil Muamelelerine Ait Hükümler başlıklı 83 ncü maddede “Bir işletmenin bir hakiki şahıs tarafından diğer bir hakiki şahsa unvanı ile beraber devri halinde, o işletme ve unvana ait kayıtlardan yalnız devri sebebiyle değiştirilmesi gerekli olanlar değiştirilir.
Bir işletmenin bir hakiki şahıs tarafından diğer bir hakiki şahsa unvan hariç olmak üzere devri halinde ise eski unvan ve işletmeye ait bütün kayıtlar silinir, yeni unvan altındaki işletme için yeniden tescil muamelesi yapılır. Şu kadar ki, bu işletmenin eskisinin devamı olduğu, işletmenin eski sicil numarası ve unvanı gösterilmek üzere kırmızı mürekkeple yeni işletmeye ait sahifeye şerh verilir.
Bir işletmenin bir hakiki şahıs tarafından bir ticaret şirketine devri halinde ise o işletmenin ve unvanının bütün kayıtları silinir ve ticaret şirketinin tabi olduğu hükümler uyarınca bu devir dolayısiyle şirketin sicil kayıtlarında değişiklik yapılması gerektiği takdirde sadece o değişiklikler yapılır.
Bir ticaret şirketinin mamelekinin hakiki bir şahsa devri halinde ise bu hakiki şahıs ticaret siciline kayıtlı olmadığı takdirde ikinci fıkra hükmü tatbik olunur. Devir aları şahıs sicilde kayıtlı olduğu takdirde ise devreden şirketin unvanı silinir ve devralana ait kayıtlarda sadece bu devri sebebiyle yapılması gerekli olan değişiklikler yapılır.
Bir işletmenin sicile kayıtlı bir işletmesi bulunmayan bir dernek veya amme hükmi şahsı tarafından devir alınması halinde de ikinci fıkra hükmü tatbik olunur. (T.Ticaret K. 51,
Borçlar Kanununun 6763 sayılı kanunun 41 nci maddesinin – II d- bendi ile değiştirilmiş olan 179 ve 180 nci maddeleri.)”
Hükümleri bulunmaktadır.
III.Sonuç.
Yukarıda mevzuat dökümü verilen hükümleri 4734 Sayılı Kanun ile ikincil mevzuat hükümlerine göre düzenlersek;
1-Ticaret Sicili Tüzüğünün ;
15 nci maddesiyle, işletmelerin adını ve unvanlarını ,
21nci maddesiyle, notere tasdik ettirilmiş unvanlarını ve unvanları altına atacakları imzayı
22nci maddesiyle, Bir kimsenin aynı sicil memurluğunun iş çevresinde, uğraştığı işler birbirinden ayrı olan iki veya daha çok ticari işletmesi bulunduğu takdirde, her işletme ve her işletme dolayısıyla ticaret unvanı, ayrı ayrı tescil olacağı,
33ncü maddesiyle İşletmenin yerinin (Adresinin) aynı sicil memurluğunun çevresi içinde bir yerden diğer bir yere taşınmış olması halinde adresin tescil edileceği,
34ncü maddesiyle Temsilcilerin olanların tescil edileceği,
38nci maddesiyle Tescil edilmiş vakıalarda meydana gelecek her türlü değişiklikler dahi tescil olunur. Bir ticaret unvanına ilaveler yapılması veya bu unvanın unsurlarından olan adın yahut soyadının değiştirilmiş bulunması veyahut bir hükmi şahsın esas mukavelesinin tescile tâbi hükümlerinin değiştirilmiş olması, bir temsilciye verilen salâhiyetlerinin daraltılmış veya genişletilmiş bulunması bir hükmi şahsın tasfiye haline girmesi yahut bir işletmenin tescil edilmiş olan iş yerini sicilin iş çevresi içinde başka bir yere nakletmesi gibi haller, tescil edilmiş vakıalarda değişiklik sayılır.
49 ncu maddesiyle İflasın tescil edilmesi gerekir.
79 ncu maddesiyle Şirketlerin Birleşmenin Tarifi, Birleşmeye Ait Kararın Tescili gerekir.
83 ncü maddesiyle Bir işletmenin bir hakiki şahıs tarafından diğer bir hakiki şahsa unvanı ile beraber devri halinde, o işletme ve unvana ait kayıtlardan yalnız devri sebebiyle değiştirilmesi gerekli olanlar değiştirilir.
Bir işletmenin bir hakiki şahıs tarafından diğer bir hakiki şahsa unvan hariç olmak üzere devri halinde ise eski unvan ve işletmeye ait bütün kayıtlar silinir, yeni unvan altındaki işletme için yeniden tescil muamelesi yapılır. Şu kadar ki, bu işletmenin eskisinin devamı olduğu, işletmenin eski sicil numarası ve unvanı gösterilmek üzere kırmızı mürekkeple yeni işletmeye ait sahifeye şerh verilir.
Bir işletmenin bir hakiki şahıs tarafından bir ticaret şirketine devri halinde ise o işletmenin ve unvanının bütün kayıtları silinir ve ticaret şirketinin tabi olduğu hükümler uyarınca bu devir dolayısiyle şirketin sicil kayıtlarında değişiklik yapılması gerektiği takdirde sadece o değişiklikler yapılır.
2-4734 Kamu İhale Kanunu İhaleye Katılımda Yeterlik Kuralları başlıklı 10 ncu maddesinde, Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin Mesleki ve Teknik Yeterliğe İlişkin Belgelerden İsteklinin mesleki faaliyetini sürdürdüğünü ve teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren belgeler başlığında düzenlenen 39ncu maddesinde ile Açık İhale Usulü İle İhale Edilen Yapım İşlerinde Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin İhaleye Katılabilmek İçin Gereken Belgeler ve Yeterlik Kriterleri başlıklı 7nci maddesiyle,Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgelerin istenilmesi zorunlu tutulmuştur.
Yukarıda açıklamaya çalışıldığı üzere İhaleye başvuracak istekliler başvuru dosyasına ;
-Şirketin adını ve ortaklarının olduğu kuruluşa ait Ticaret Sicil Gazetesini ,
-Eğer adres değişikliği varsa buna ilişkin Ticaret Sicil Gazetesini,
-Şirketin temsilcisine verilen salâhiyetlerinin daraltılmış veya genişletilmiş bulunması halinde buna ilişkin Ticaret Sicil Gazetesini,
-Bir ticaret unvanına ilaveler yapılması veya bu unvanın unsurlarından olan adın yahut soyadının değiştirilmiş bulunması halinde buna ait Ticaret Sicil Gazetesini ,
Ekleyerek ihale dosyasının sunulması gerekir.
Üst Konuları: Makaleler
Benzer İçerikler: Arz, Belgelerden, Düzenlemelere, eden, Faaliyetini, Gazetesine, göre, Gösteren, Hususlar, ilişkin, isteklinin, işlerinde, Makaleler, Mesleki, Olan, olduğunu, Önem, Sicili, Sürdürdüğünü, Teklif, ticaret, ve, Vermeye, Yapım, YENİ, Yetkili
Analiz
Makale
Sayaç
Karar
Soru Cevap