6661 Asgari ücret desteği hakkında

Yayın Tarih: 10.03.2016 01:03
Özet

Üstadım siteniz görsel olarak çok hoş olmuş. Asgari ücret desteği ile ilgili Kanun çıkmış ama SGK genelgesi yayımlanmadan işçi maaşlarının da gecikmemesi için Ocak 2016 dönemi hakedişini Kanunda ki hükümler doğrultusunda hesaplayıp yüklenicinin fiyat farkından düşmüştüm. Bildiğiniz gibi Kanun 01/01/2016 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.Yüklenici ocak ayı SGK primlerini 29/02/2016 da ödedi ve Ocak dönemindeki tutar […]


Üstadım siteniz görsel olarak çok hoş olmuş.
Asgari ücret desteği ile ilgili Kanun çıkmış ama SGK genelgesi yayımlanmadan işçi maaşlarının da gecikmemesi için Ocak 2016 dönemi hakedişini Kanunda ki hükümler doğrultusunda hesaplayıp yüklenicinin fiyat farkından düşmüştüm. Bildiğiniz gibi Kanun 01/01/2016 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.Yüklenici ocak ayı SGK primlerini 29/02/2016 da ödedi ve Ocak dönemindeki tutar ile bire bir tuttu.Şubat 2016 dönemi hakedişini de aynı şekilde hesaplayıp (Saymanlık kabul etmediği için) hakediş raporu-kesintiler bölümünden düştüm.Yani Asgari ücret Desteği ile ilglili ben ay ay devam etmekteyim. Mesela Şubat SGK sı Mart sonunda ödenecek ve ben destek tutarını görebileceğim. Bu şeklide işlem yapmak sizce sakıncalımı? teşekkür ederim.


Üst Konuları: 2886 Sayılı Kanun Hk.

Benzer İçerikler: , , , , , , , ,

Benzer Yazılar

Cevabımız

Teşekkürler.

2016/Ocak ayında çalıştırılan sigortalılardan dolayı verilecek olan Hazine desteği de 2016/Şubat ayına ilişkin prim borçlarından mahsup edileceğinden şubat ve sonraki aylarda e-borç sorgulama ekranında görüntülenen destek tutarı kesilecektir. Siz biraz erken kesinti yapmaya başlamışsınız, yani işleminizde hata yok ama bir ay kesintiyi önce yapıyorsunuz. Muhtemelen e-borç sorgulamada bir sonraki ay destek tutarı gözükmeyecektir.

Kolaylıklar diliyorum.



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap