Tebligattan sonra ihale iptal edilebilir mi?

Yayın Tarih: 27.02.2015 11:02
Özet

Hocam merhaba, benim sorum şu; ihaleyi yaptık, yaptıktan sonra isteklinin bir tanesinin idaremize teslim edilmiş teklif zarfı olduğu ancak ihale komisyonuna teslim edilmediği sonradan isteklinin idaremize başvurmasıyla anlaşıldı. Biz de idare olarak İhaleyi tamamlayıp İsteklilere bununla İlgili tebligatımızı yapmıştık ancak sözleşme imzalamadık, idare olarak tebligattan sonra ve sözleşmeden sonra ihaleyi iptal edebilir miyiz? Şimdiden Teşekkür […]


Hocam merhaba, benim sorum şu; ihaleyi yaptık, yaptıktan sonra isteklinin bir tanesinin idaremize teslim edilmiş teklif zarfı olduğu ancak ihale komisyonuna teslim edilmediği sonradan isteklinin idaremize başvurmasıyla anlaşıldı. Biz de idare olarak İhaleyi tamamlayıp İsteklilere bununla İlgili tebligatımızı yapmıştık ancak sözleşme imzalamadık, idare olarak tebligattan sonra ve sözleşmeden sonra ihaleyi iptal edebilir miyiz? Şimdiden Teşekkür Ederim.


Üst Konuları: Tebligat

Benzer İçerikler: , , , , , , ,

Cevabımız

Merhabalar, idare hukukunun temel ilkesi gereği idare yapmış olduğu hatalı işlemi her zaman geri alabilir. İhalenizde teslim edilmeyen ve değerlendirilmeyen bir teklifin bulunduğu anlaşılmakta olup kamu ihale kanununda yer alan temel ilkeler gereğince ihaleyi iptal etmenizde bir mahsur olmadığı kanaatindeyim. 



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap