İhalede teklif zarfı geri çekilebilir mi? ne zamana kadar?

Yayın Tarih: 26.10.2016 10:10
Özet

Aynı İdare farkli tarihlerde ihaleye cikti. 20 ekimde yapilacak İlk yapilan ihale icin dosyami gonderdim ancak 10 kasimda yapilacak ikinci ihalenin bilgilerini zarfa yazmisim. Ayrica daha yapilmasina vakit olan ihalenin eimza formunuda indirmemisim. Ancak idare ihale dosyami ekapa kayit etmis.idareye dosyami geri cekmek istiyorum dedim. Kabul etmediler.Kik le gorusmem sonucu idareye bu sorunun cozumu icin […]


Aynı İdare farkli tarihlerde ihaleye cikti. 20 ekimde yapilacak İlk yapilan ihale icin dosyami gonderdim ancak 10 kasimda yapilacak ikinci ihalenin bilgilerini zarfa yazmisim. Ayrica daha yapilmasina vakit olan ihalenin eimza formunuda indirmemisim. Ancak idare ihale dosyami ekapa kayit etmis.idareye dosyami geri cekmek istiyorum dedim. Kabul etmediler.Kik le gorusmem sonucu idareye bu sorunun cozumu icin firsat veriyoruz. Size dosyayi iade edebilirler dendi. Bununla ilgili mevzuata ulasamadim. Bu durum ile ilgili mevzuat var midir?


Üst Konuları: Teklif Zarfı

Benzer İçerikler: , , , , , , , , ,

Benzer Yazılar

Cevabımız

Zeyilname düzenlenmesi hali dışında mevzuatımızda teklifin geri alınması düzenlemesi yer almamaktadır. Burada isteklinin basiretli bir iş adamı gibi davranarak hareket edilmesi beklenerek teklifinin son halini verdikten sonra teklif zarfını vermesi gerektiği tabidir. Bunun yanında ihale teklif zarfı ihale saatine kadar teslim edilebilir. İhale mevzuatımızda verilen teklif zarflarının değiştirilmesine ilişkin bir hüküm bulunmamakla birlikte teklifin ihale saatine kadar verileceği belirtildiğinden isteklinin teklifini vermekten vazgeçmesi veya teklifini düzelterek tekrar vermesinin hukukun temel prensipleri çerçevesinde mümkün olduğu değerlendirilmektedir. 



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap