Mimarlar odası kaydı olan yeni mezun bir mimarım. Mimarlık bürosu açmayı düşünüyorum. Ancak hangi odaya kayıtlı bir büro açacağıma karar veremedim. Kamu ihalelerinden proje çizim veya yapım işlerini alabilmem için esnaf ve sanatkarlar odasına kayıtlı basit usul bir büro mu açmalıyım yoksa limited yada anonim şirketi olarak ticaret odasına kayıtlı bir şirket mi kurmam gerekiyor? […]
Mimarlar odası kaydı olan yeni mezun bir mimarım. Mimarlık bürosu açmayı düşünüyorum. Ancak hangi odaya kayıtlı bir büro açacağıma karar veremedim.
Kamu ihalelerinden proje çizim veya yapım işlerini alabilmem için esnaf ve sanatkarlar odasına kayıtlı basit usul bir büro mu açmalıyım yoksa limited yada anonim şirketi olarak ticaret odasına kayıtlı bir şirket mi kurmam gerekiyor?
Yoksa her iki oda ile de Kamu ihalelerine başvuru yapabilir miyim?
Kamu ihalelerine katılırken Esnaf ve sanatkarlar odası yada ticaret odasına kayıtlı olmanın avantajları yada dezavantajları nelerdir?
Kamu ilahilerinde iş bitirme belgesi olarak diploma gösterilirken diploma tarihi ile ihale tarihi arasında minimum bir süre var mıdır?
Örneğin; 04.07.2018 tarihli mezuniyet diplomam ile 18.02.2019 tarihli ihaleye katılabilir miyim.
Bu ihaleye katılabilmem için açacağım büronun açılış tarihi önemli mi ve yine bu ihale ile ilgili esnaf ve sanatkarlar odasına kayıtlı olmam ile ticaret odasına kayıtlı olmamım farkı olur mu?
Örneğini verdiğim ihaleye, başka bir şirketin elemanı olarak o şirket adına kendi diplomam ile girebilir miyim?
Bir başka sorumda herhangi bir ihaleyi diplomamı iş bitirme göstererek kazanmış ve teslim etmiş olsam, bundan sonraki başvuracağım ikinci ihalenin iş bitirme hesabı nasıl yapılır? Yine aynı şekilde sadece diploma mı dikkate alınır yoksa kazanıp teslim ettiğim ihalenin yeni başvuracağım ilalelere etkisi var mıdır? Bununla birlikte Yeni başvuracağım İhale önceki ihale ile tür olarak aynı değilse (yapım işi ihalesi ile hizmet alımı ihalesi gibi) ikinci başvuracağım ihalenin iş bitirme hesabı nasıl yapılır?
Üst Konuları: ticaret odası kayıt belgesi
Benzer İçerikler: belgesi, bitirme, Diplomanın, İş, kayıt, kullanılması, odası, olarak, sorular, ticaret, üzerine
Öncelikle şunu söylemek lazım gerçek kişi olarak mimarlık odası açmanız veya şirket olarak mimarlık bürosu açmanızın diplomanızı iş deneyim belgesi olarak kullanacaksanız veya iş deneyim belgeniz var ise onu kullanacaksanız şunu bilmeniz gerekir.
Diplomanızın gerçek kişi olarak kullanılmasında mezun olduğunuz tarihten itibaren mezuniyetten sonra geçen süre 15 yılı aşmamak üzere, ilan edilmiş ihalelere katılmanız mümkündür.
Şirket kurarsanız, Bu belge sahiplerinin kuracakları veya ortak olacakları tüzel kişilerin ihaleye katılmasında; tüzel kişiliğin en az beş yıldır % 51 veya daha fazla hissesine sahip olmaları ve teminat süresince (kesin kabule kadar) bu oranın muhafaza edilmesi zorunludur.
Kamu ihalelerinden proje çizim veya yapım işlerini alabilmem için esnaf ve sanatkarlar odasına kayıtlı basit usul bir büro mu açmalıyım yoksa limited yada anonim şirketi olarak ticaret odasına kayıtlı bir şirket mi kurmam gerekiyor?
Her iki oda ile de kamu ihalelerine başvuru yapabilirsiniz.
Fark yoktur sadece yukarıda bahsettiğimiz şekilde iş deneyim belgesinin kullanılması durumunda farklılık vardır.
Örneğin; 04.07.2018 tarihli mezuniyet diplomam ile 18.02.2019 tarihli ihaleye katılabilir miyim.
İhalede istenilen iş deneyim belgesi tutarını karşılarsanız katılabilirsiniz. 4734 sayılı Kanunun 62/h maddesine göre mezuniyetten sonra geçen her yıl için 01.02.2019 tarihinden itibaren 334,368 TL olarak belirlenmiştir.
Örneğini verdiğim ihaleye, başka bir şirketin elemanı olarak o şirket adına kendi diplomam ile girebilir miyim?
Oda kayıt tarihinizin ihale tarihi itibariyle mevcut olması gerekir. Aksi taktirde teklif mektubunda taahhüt ettiğiniz ve sözleşme aşamasında vermeniz gerektiğinden kesin teminatınız gelir kaydedilir ve ihalelerden yasaklama hükümleri uygulanır.
Diplomanız ileişi bitirerek geçici kabulünün yapılması halindeEKAP üzerinden iş deneyim belgesi düzenlenir. (Bu arada ihalelere katılabilimeniz için EKAP kaydınızın olmanız gerekir. aksi taktirde elenirsiniz) Bu iş deneyim belgesini işin geçici kabulünden 15 sene içinde kullanabilirsiniz.
Yeterlik kiriteri olarak istenen iş deneyim belgesi oranının sağlanması şartıyla teklif edilen bedeli karşılaması gerekiyor. Yani idari şartnamede teklif edilen bedelin %30'unun karşılanması isteniliyor ise örneğin 1.000.000 teklif edildi iş deneyim belgesinin en az 300.000 TL olması gerekmektedir.
Kolaylıklar diliyorum.
Analiz
Makale
Sayaç
Karar
Soru Cevap