Sözleşme aşamasında vergi borcu çıkması

Yayın Tarih: 27.12.2018 11:12
Özet

İyi günler, 1.İhale karar aşamasında EKAP sorgulaması yapılarak ^vergi borcu^ olduğu tespit dilen istekli değerlendirme dışı bırakılarak elenebilir mi yoksa sözleşme aşamasına gelindiğinde -firma en avantajlı durumda- beyan ettiği belgeler ile birlikte mi işlem uygulanmalı… 2.Vergi borcu olan (5.000TL üzeri) sözleşme imzalayacak firma sözleşme pulu karar pulu,kesin teminatı ödeyip sözleşme imzalamaya geldiği vakit;geçici teminatı gelir […]


İyi günler,
1.İhale karar aşamasında EKAP sorgulaması yapılarak ^vergi borcu^ olduğu tespit dilen istekli değerlendirme dışı bırakılarak elenebilir mi yoksa sözleşme aşamasına gelindiğinde -firma en avantajlı durumda- beyan ettiği belgeler ile birlikte mi işlem uygulanmalı…
2.Vergi borcu olan (5.000TL üzeri) sözleşme imzalayacak firma sözleşme pulu karar pulu,kesin teminatı ödeyip sözleşme imzalamaya geldiği vakit;geçici teminatı gelir kaydedilerek yasaklama yapılmadığında sözleşme imzalamak için ödemiş olduğu bu vergiler devlette mi kalacak, makbuz asılları alınarak ilgili ihale dosyasında muhafaza edilmeli midir.İkinci avantajlı firma ile sözleşme imzalamak için ihale yetkilisinden onay alındığında kaç gün içinde karşı tarafa tebliğ etmeliyiz.
Teşekküreder,değerli bilgileriniz için saygılarımı sunarım…


Benzer Yazılar

Cevabımız

AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN …….ALIMLARINDA UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME / Madde 10 - İhale dışı bırakılma ve yasak fiil veya davranışlar

“10.1. İsteklilerin, ihale tarihinde 4734 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b), (c), (d), (e), (g) ve (i) bentlerinde belirtilen durumlarda olmaması gerekmektedir. Anılan maddenin dördüncü fıkrasının (c) ve (d) bentleri hariç, bu durumlarında değişiklik olan istekli, İdareye derhal bilgi verecektir. İhale üzerinde kalan istekli ise sözleşmenin imzalanmasından önce, ihale tarihinde 4734 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b), (c), (d), (e) ve (g) bentlerinde belirtilen durumlarda olmadığına ilişkin belgeleri verecektir.”  Hükmüne göre vergi borcu olamadığı ihale tarihi itibarıyla aranılması gerekmektedir. Ancak   bu belge İhale üzerinde kalan istekli ise sözleşmenin imzalanmasından önce, verecektir.

Buna göre ;

Cevap 1 .ilk aşamada

2.sözleşme aşamasındaki bütün giderle olan karar pulu,damga vergisi devlete kalacak(sizin tabiriniz),ihale dosyasında muhafaza edilebilir.

3.İkinci avantajlı firma ile sözleşme imzalamak için ihale yetkilisinden onay alındığında kaç gün içinde karşı tarafa tebliğ etmeliyiz.4734/41 nci maddesinde düzenlendiği üzere

            “İhale sonucu, ihale kararının ihale yetkilisi tarafından onaylandığı günü izleyen en geç üç gün içinde, ihale üzerinde bırakılan dahil olmak üzere, ihaleye teklif veren bütün isteklilere bildirilir. İhale sonucunun bildiriminde, tekliflerin değerlendirmeye alınmama veya uygun bulunmama gerekçelerine de yer verilir.

 

            İhale kararının ihale yetkilisi tarafından iptal edilmesi durumunda da isteklilere gerekçeleri belirtilmek suretiyle bildirim yapılır.

 

            İhale sonucunun bütün isteklilere bildiriminden itibaren; 21 inci maddenin (b) ve (c) bentlerine göre yapılan ihalelerde beş gün, diğer hallerde ise on gün geçmedikçe sözleşme imzalanamaz.” Hükmüne göre 3 gün içinde tebliğ edilmesi gerekir.



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap