Hocam merhabalar. İhalemize teklif zarfı sunun A firması, teklif zarfı üzerinde firma adı kısmına A ve B iş ortaklığı yazmış. Bir teklifi iş ortaklığı olarak aldık. Teklif zarfının içinde sadece A firmasına ait düzenlenmiş belgeler çıktı. Bu durumda ne yapmalıyız
Üst Konuları: ticaret odası kayıt belgesi
Konuyla ilgili mevzuat
4734 / Tekliflerin hazırlanması ve sunulması
Madde 30- Teklif mektubu ve geçici teminat da dahil olmak üzere ihaleye katılabilme şartı olarak istenilen bütün belgeler bir zarfa konulur. Zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı veya ticaret unvanı, tebligata esas açık adresi, teklifin hangi işe ait olduğu ve ihaleyi yapan idarenin açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır ve mühürlenir.
Kamu İhale Genel Tebliği / Madde 16- Tekliflerin alınması ve değerlendirilmesi
16.1. Tekliflerin alınmasına ilişkin işlemler
4734 sayılı Kanunun 30 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır ve mühürlenir” hükmünün, zarfın yapıştırılan yerinin ihaleye katılan aday veya istekli tarafından imzalanıp, kaşesinin veya mührünün basılması şeklinde uygulanması gerekmektedir. Aday veya isteklinin ortak girişim olması halinde zarfın yapıştırılan yerinin ortaklardan herhangi biri tarafından imzalanarak kaşelenmesi veya mühürlenmesi yeterlidir.
16.2. Kanunun 36 ncı maddesine göre ihale komisyonunca ilk oturumda yapılacak iş ve işlemler
16.2.1. Başvuru ya da teklif zarfının Kanunun 30 uncu maddesinin birinci fıkrasına uygun olmadığının anlaşılması halinde, söz konusu zarfın ön ve arka yüzünün fotokopisi çekildikten sonra başvuru veya teklif zarfı açılmaksızın iade edilecektir. Başvuru veya teklif zarfının fotokopisi ise idare tarafından ihale işlem dosyasında muhafaza edilecektir.
16.2.1.1.(Değişik: 07/06/2014-29023 R.G./ 3.md.; Mülga madde: 27/5/2016-29724 Mükerrer R.G./ 1. md.)
16.2.2. İhale Uygulama Yönetmeliklerinin ekinde yer alan tip şartnamelerde başvuru veya teklif zarfı içinde sunulacak belgeler arasında aday veya isteklilerin ön yeterlik veya ihale dokümanını satın aldıklarına ilişkin belge bulunmamaktadır. Bu nedenle, idarelerce söz konusu belgenin başvuru veya teklif kapsamında sunulması istenmeyecektir. Ancak, ihale komisyonu tarafından başvuru veya teklif zarflarının 4734 sayılı Kanunun 30 uncu maddesinin birinci fıkrasına uygun olup olmadığı incelenecek ve yapılan bu inceleme sonucunda başvuru veya teklif zarfı açılan aday veya isteklilerin doküman satın alıp almadıkları, idare tarafından düzenlenen ve bir nüshası idarede bulunan Ön yeterlik/ihale dokümanının satın alındığına ilişkin formlardan kontrol edilerek doküman satın almadığı halde başvuruda bulunduğu veya teklif verdiği anlaşılanların başvuru veya teklifleri 4734 sayılı Kanunun 28 inci maddesindeki “… İhale ve ön yeterlik dokümanı idarede bedelsiz görülebilir. Ancak, ön yeterlik veya ihaleye katılmak isteyen isteklilerin bu dokümanı satın almaları zorunludur.” hükmü çerçevesinde anılan Kanunun 37 inci maddesi uyarınca değerlendirme dışı bırakılacaktır.
Söz konusu temel düzenlemeye göre teklif zarfının üzerine;
Ayrıca teklif zarfının yapıştırılan yerinin istekli tarafından imzalanıp mühürlenmesi gerekmektedir.
Kanun düzenlemesinde de görüleceği üzere teklif zarflarında iki temel bilgi aranmaktadır:
Bu iki bilginin elde edilebildiği teklif zarfları ihalelerde kabul edilmesi gerekir,sizin olayınızda iş ortaklığı olarak zarf sunan isteklinin zarfının içinden A firmasının teklif bileşenlerinin çıkması ;
• İsteklinin adı, soyadı veya ticaret unvanı,
• İsteklinin tebligata esas açık adresi,
• Teklifin hangi işe ait olduğu,
• İhaleyi yapan idarenin açık adresi, bilgileri yazılacaktır. Yazılması durumu gerçekleştiği için teklifin değerlemeye alınması gerekir.
Analiz
Makale
Sayaç
Karar
Soru Cevap