4×4 araç kiralama ihaleleri yaklaşık maliyet hesap edilirken kasko bedelinin %2 sini dikkate alacak mıyız? %5o yerli olma zorunluluğu var mı ?

Yayın Tarih: 09.05.2020 04:05
Özet

Merhaba hocam, idaremizce yapılacak olan şoförlü 4×4 araç kiralama ihaleleri için; 1-Yaklaşık maliyet hesap edilirken kasko bedelinin %2 sini dikkate alacak mıyız? %5o yerli olma zorunluluğu var mı ? 2-Yaklaşık maliyet hesap edilirken sadece araç için teklif alıp şoför maliyetini aylık brüt asgari ücretin %50 fazlası olarak koymak mı gerekir yoksa teklif alırken şoför dahil […]


Merhaba hocam, idaremizce yapılacak olan şoförlü 4×4 araç kiralama ihaleleri için;

1-Yaklaşık maliyet hesap edilirken kasko bedelinin %2 sini dikkate alacak mıyız? %5o yerli olma zorunluluğu var mı ?

2-Yaklaşık maliyet hesap edilirken sadece araç için teklif alıp şoför maliyetini aylık brüt asgari ücretin %50 fazlası olarak koymak mı gerekir yoksa teklif alırken şoför dahil diye mi teklif toplamak uygun olur ? yardımınız için teşekkürler, kolaylıklar diliyorum…

 


Cevabımız

1- Şoförlü 4x4 araç kiralama ihaleleri için 1-yaklaşık maliyet hesap edilirken kasko bedelinin %2 sini dikkate alacak mıyız? %50 yerli olma zorunluluğu var mı ?

Fiilen arazi üzerinde çalışmak şartıyla arazi binek ve pick-up'ların %2 kasko sigorta değerini aşabilmektedir. Yani pick-up fiilen arazi üzerinde çalışacak ise %2 kasko sigortası değerine ilişkin sınır burada uygulanmayacaktır.

Bu kapsamda, ihale ihtiyaç raporunda arazi üzerinde çalışacak olması ile arazi pick up'ı olmasının belirtilmesi ve ihale dokümanında (idari şartnamede) belirtilmek şartıyla %2 kasko sigorta değerini aşabilecektir.

Ancak arazide çalışmayacak ise Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği tarafından yayımlanan ve harcama talimatının verildiği yılın ocak ayı itibarıyla uygulanacak Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesinde yer alan kasko sigortası değerinin %2'sini aşmayacaktır.

Usul ve Esasların 6’ncı maddesinin (b) bendine göre, “Hizmet alımı suretiyle yabancı menşeli binek ve station-wagon cinsi taşıt edinilmesini Kanunun 10 uncu maddesinin beşinci fıkrasında öngörülen makam ve hizmetler ile sınırlı olacaktır.” düzenlemesi uyarınca yabancı menşeli binek ve station-wagon cinsi araçlar için yerli muhteva oranının % 50’nin altında olmayacağına ilişkin bir sınırlama mevcut olup diğer araç türleri için yerli muhteva oranının %50’nin altında olabileceği anlaşılmaktadır.

2-Yaklaşık maliyet hesap edilirken sadece araç için teklif alıp şoför maliyetini aylık brüt asgari ücretin %50 fazlası olarak koymak mı gerekir yoksa teklif alırken şoför dahil diye mi teklif toplamak uygun olur ? 

Bu sorunuz daha önce örnekli şekilde cevaplanmış olup aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.                                    



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap