Merhaba hocam. ihalelerde """YETERLİ REKABET ORTAMI""" konusunda sanırım bir nesnel ölçüt yok.. her ne kadar yapım işinde ve hizmet işlerinde sınır deger olsa da mal alımlarında böyle bir limit yok… akaryakıt ihalesinde döküman alan 7 firma, katılan 4 firma, geçerli 3 teklif…ve tenzilat oranı yüzde 2 (yıl içinde yapılan diger akaryakıt ihalelerinde tenzilat oranı yüzde […]
Merhaba hocam. ihalelerde """YETERLİ REKABET ORTAMI""" konusunda sanırım bir nesnel ölçüt yok.. her ne kadar yapım işinde ve hizmet işlerinde sınır deger olsa da mal alımlarında böyle bir limit yok… akaryakıt ihalesinde döküman alan 7 firma, katılan 4 firma, geçerli 3 teklif…ve tenzilat oranı yüzde 2 (yıl içinde yapılan diger akaryakıt ihalelerinde tenzilat oranı yüzde 10-15 )…..yeterli rekabet ortamı oluşmadı diyerek ihaleyi iptal etmek sağlıklı mı…. KİK kararlarına baktım. YETERLİ REKABET konusunda farklı kararlar var… sizin görüşünüz nedir, nasıl bir yol izlenmeli…
Üst Konuları: İhale İptali
Benzer İçerikler: alımında, dolayısıyla, Hk, ihale, ihalenin, İptali, Mal, oluşmaması, rekabetin
Mal alımı ihalelerinde sınır değer uygulaması yok, yeterli rekabet ortamının sağlanması ile ilgili kriter hiç bir ihale yönteminde mevcut değil aslında. Yapılan ihalenin içinde bulunduğu koşullara göre rekabet ortamının oluşup oluşmadığını değerlendirmek gerekiyor.
Sizinde bahsettiğiniz gibi yeterli rekabetin sağlanması noktasında KİK'in vermiş olduğu farklı kararlar mevcut bunun yanında Danıştay'ın vermiş olduğu kararlarda idarece yeterli rekabet ortamının oluşup oluşmadığının taktir edilmesi gerektiği ve ihaleyi bu konuda iptal yetkinin tamamen idarenin yetkisinde olduğu vurgulanmıştır.
İdarece yaklaşık maliyetinizden eminseniz, hata olmadığını düşünüyorsanız, vermiş olduğunuz bilgilere göre ihalenin iptal edilmesi mümkün. Taktir yetkisi ihale komisyonu ve sonrasında ihale yetkilisindedir.
Kolaylıklar diliyorum.
Analiz
Makale
Sayaç
Karar
Soru Cevap