Belediye olarak satışa sunulacak konutların satışı 2886 sayılı Kanunu hangi hükmüne göre yapılacaktır?

Yayın Tarih: 06.12.2016 12:12
Özet

2886 sayılı kanunun 45.maddesinde ^^…tahmin edilen bedeli her yıl Genel Bütçe Kanunu ile tespit edilecek tutarı geçmeyen ihaleler açık teklif usulü ile yapılabilir .^^ denmektedir. Belediye olarak satışa sunulacak konutlarımız var bunun maliyetleri de genel bütçe kanunu ile belirlenen miktarı aşıyor.Buna göre kapalı teklif usulü ile yapmak gerekiyor. Ancak;İçişleri bakanlığının yayımlamış olduğu Belediyelerin arsa, konut […]


2886 sayılı kanunun 45.maddesinde ^^…tahmin edilen bedeli her yıl Genel Bütçe Kanunu ile tespit edilecek tutarı geçmeyen ihaleler açık teklif usulü ile yapılabilir .^^ denmektedir. Belediye olarak satışa sunulacak konutlarımız var bunun maliyetleri de genel bütçe kanunu ile belirlenen miktarı aşıyor.Buna göre kapalı teklif usulü ile yapmak gerekiyor. Ancak;İçişleri bakanlığının yayımlamış olduğu Belediyelerin arsa, konut ve iş yeri üretimi,tahsisi,kiralaması ve satışına dair yönetmeliğin 15.maddesinin d fıkrasında konut ve işyerleri açık artırma usulü ile satılır. denmektedir. Biz bu kanuna göre kapalı teklif olarak mı ? yoksa yönetmeliğe göre açık artırma usulü ile mi ihaleyi yapmamız gerekiyor? cevabınız için şimdiden tesekkürler.


Benzer Yazılar

Cevabımız

 Belediyelerin arsa, konut ve iş yeri üretimi,tahsisi,kiralaması ve satışına dair yönetmeliğin 15.maddesinin d fıkrasına göre açık teklif usulüne göre işlem yapılması gerekir.



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap