Sözleşme süresi sona ermeden alınacak mal miktarı (elektrik) biterse nasıl hareket edilir?

Yayın Tarih: 25.01.2017 09:01
Özet

SAYGILAR HOCAM . HOCAM 2.000.000.kw ELEKTRİK HİZMET ALIM İHALESİne çıkacağız bu elektirik 12 ayda kullanmayı planlıyoruz. herhangi bir ihtimale karsın sözleşme süresini 24 ay yapmak istiyoruz. bu durumda 12 ayda bu elektriği bitirirsek 13. ay yeni bir ihaleye çıkabilirmiyiz? yoksa firma ile imzalamış olduğumuz24 aylık enerji sözleşmesi bizi bağlarmı? Mevzuat açısından nasıl hareket etmemiz gerek […]


SAYGILAR HOCAM . HOCAM 2.000.000.kw ELEKTRİK HİZMET ALIM İHALESİne çıkacağız bu elektirik 12 ayda kullanmayı planlıyoruz. herhangi bir ihtimale karsın sözleşme süresini 24 ay yapmak istiyoruz. bu durumda 12 ayda bu elektriği bitirirsek 13. ay yeni bir ihaleye çıkabilirmiyiz? yoksa firma ile imzalamış olduğumuz24 aylık enerji sözleşmesi bizi bağlarmı? Mevzuat açısından nasıl hareket etmemiz gerek tsk ederim.


Üst Konuları: Sözleşme Süresi

Benzer Yazılar

Cevabımız

Öncelikle elektrik bir mal olarak kabul edildiğinden mal alımı şeklinde ihaleye çıkılması gerekmektedir. Yüklenici sözleşmede belirtilen sözleşme süresi içerisinde işe başlama tarihinden itibaren malı/malları (burada elektrik) teslim etmesi gerekmektedir. Sözleşme süresi içerisinde teslim etmesi gereken elektrik miktarı temin edilmiş/idarece kullanılmış ise (iş artışı hariç) sözleşme süresi bitmemiş olsa da teslim edilecek elektrik kalmadığından sözleşme sona ermiş sayılır. İdare, sözleşme bedelinin  % 20 'sine kadar oran dahilinde iş artışı yapabilir.

İş artışı ile İşin tamamlanamayacağının anlaşılması durumunda ise iş artışı yapmadan da yeniden ihaleye çıkılabileceği değerlendirilmektedir. 



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap