Sözleşme dışı iksalı kazı

Yayın Tarih: 02.06.2017 11:06
Özet

Anahtar teslim götürü bedel ile alınmış bir işte kazı derinliği 5,30 mt olup bina bodrumu ortalama parsel kadardır. Gerekli çalışma payı için yan parsel bahçelerine tecavüz etmiş bulunmaktayız. Ancak yan binaların kaymalarını önlemek amacıyla sözleşme dışı istenilen "İksa" sistemi uyguladık. İhale dosyası içerisinde hafriyat projesi ya da iksa projesi yok. (Şantiye güvenliği için değil çevre […]


Anahtar teslim götürü bedel ile alınmış bir işte kazı derinliği 5,30 mt olup bina bodrumu ortalama parsel kadardır. Gerekli çalışma payı için yan parsel bahçelerine tecavüz etmiş bulunmaktayız. Ancak yan binaların kaymalarını önlemek amacıyla sözleşme dışı istenilen "İksa" sistemi uyguladık. İhale dosyası içerisinde hafriyat projesi ya da iksa projesi yok. (Şantiye güvenliği için değil çevre binaların güvenliği için uyguladık.)İş artışına gitmek istiyoruz. Yorumunuz? Teşekkür ederiz.


Üst Konuları: Z..

Benzer İçerikler: , , , ,

Benzer Yazılar

Cevabımız

Anahtar teslim proje kapsamında teklif verildiği için ilk etap da iş artışı mümkün gözükmüyor. Bina kaymaları baştan belli ise sizin bunu bildiniz için ihale aşamasında buna itiraz etmeniz gerekmekteydiniz. Ancak, kayma temel kazınca belli olduysa ilave keşif Yapım İşleri Genel Şartnamesinin  “Sözleşme kapsamında yaptırılabilecek ilave işler, iş eksilişi ve işin tasfiyesi”başlıklı 21 maddesinde düzenlendiği üzere mümkündür.

 



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap