Yükleniciye Ekap üzerinden yapılan tebligat yapılabilir mi?

Yayın Tarih: 04.02.2019 09:02
Özet

Kamu Kurumları tarafından Ekap üzerinden ihalesi yapılan yapım işlerinde “Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinin 5. maddesi gereği” ihalenin başlangıç süreinden işin sözleşmeye davet yazısına kadar her türlü tebligatı ekap üzerinden aday, istekli ve istekli olabileceklere bildirim yapılmaktadır. Fakat yapım işinin sözleşmesinin imzalanmasına müteakip işin yüklenici firması kesinlik kazanarak ve işin ilgili firmaya yer tesliminin yapılması ile […]


Kamu Kurumları tarafından Ekap üzerinden ihalesi yapılan yapım işlerinde “Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinin 5. maddesi gereği” ihalenin başlangıç süreinden işin sözleşmeye davet yazısına kadar her türlü tebligatı ekap üzerinden aday, istekli ve istekli olabileceklere bildirim yapılmaktadır. Fakat yapım işinin sözleşmesinin imzalanmasına müteakip işin yüklenici firması kesinlik kazanarak ve işin ilgili firmaya yer tesliminin yapılması ile işe başlanmaktadır. Sizlerden ekap üzerinden yapılan tebligatlar hakkında aşağıda belirttiğim sorularımla bilgi talep etmekteyim.
Yer teslimi ile işe başlayan yüklenici firmaya, işin yapımı aşamasından kesin kabul işlemlerine kadar geçen süre zarfında yüklenici firma ile idare arasında yazışmalar yapılmaktadır. Yüklenici firmanın idareye vermiş olduğu herhangi bir dilekçeye cevap olarak idare de ekap üzerinden yazı göndererek tebligat yapabilir mi? Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinin 5. maddesi sözleşme sonrasında yüklenici firma ile idare arasında yapılan yazışmaları kapsar mı? Bu süre zarfında eğer yüklenici bir firmaya ekap üzerinden tebligat işlemi yapılmışsa hangi yasal dayanağı vardır? Bu konu hakkında tarafınızdan görüş ve bilgi talep etmekteyim.


Üst Konuları: Tebligat

Benzer Yazılar

Cevabımız

Sizin de belirttiğiniz gibi ekap üzerinden tebligat zorunluluğu aday, istekli ve istekli olabileceklere yapılmaktadır. Sözleşme imzaladıktan sonra istekli yükleniciye dönüşmektedir. Yani artık 4734 sayılı Kanun yerini 4735 sayılı Kanuna bırakmaktadır. 4735 sayılı Kamu ihale sözleşmeleri Kanununda ise "Bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde yapılacak tebliğler hakkında Tebligat Kanunu hükümleri uygulanır." hükmü yer aldığından bu anlamda idarece tebligatın Tebligat Kanunu çerçevesinde yapılması gerekmektedir. Bunun yanında 01.01.2019 tarihinde yürürlüğe giren  Elektronik Tebligat Yönetmeliğinin 5 inci maddesine göre  "f) Kanunla kurulanlar da dâhil olmak üzere tüm özel hukuk tüzel kişileri. (Anonim 
Şirketler, Limited Şirketler, Komandit Şirketler, Kooperatifler, Dernekler ve Vakıflar) elektronik tebligat zorunludur ancak yüklenicinin PTT aracılığıyla  bildirdiği tebligata yapılması gerekmektedir.  
Bu anlamda sonuç olarak EKAP üzerinden tebligat yapılamaz ancak eğer elektronik tebligat için adres alınmış ise (zorunlu) yüklenci bu bildirdiği adres üzerinden yapılabilir.
                                    



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap