Merhaba hocam, Yapmış olduğumu ve kabulü yapılmış mal alımı ve montaj işinde bazı ürünlerin sonradan arızalı olduğu görülmüş ve yükleniciye arızaların giderilmesiyle ilgili sözlü bildirimlerde bulunulmasına rağmen bu zamana kadar bir sonuç alınamamıştır. Sayın hocam sizden öğrenmek istediği bu durumda ne gibi iş ve işlemler yapmamız gerek. Yardımlarınızı bekler saygılar sunarım.
Merhaba hocam,
Yapmış olduğumu ve kabulü yapılmış mal alımı ve montaj işinde bazı ürünlerin sonradan arızalı olduğu görülmüş ve yükleniciye arızaların giderilmesiyle ilgili sözlü bildirimlerde bulunulmasına rağmen bu zamana kadar bir sonuç alınamamıştır. Sayın hocam sizden öğrenmek istediği bu durumda ne gibi iş ve işlemler yapmamız gerek.
Yardımlarınızı bekler saygılar sunarım.
Üst Konuları: ticaret odası kayıt belgesi
Yüklenici ile imzalanan sözleşmede ;
MAL ALIMLARINA AİT TİP SÖZLEŞME
[Birim Fiyat / Götürü Bedel Mal Alımı Tip Sözleşmesi]
16.7. Garanti ve bakım, onarım
16.7.1. Garanti: Yüklenici tarafından teslim edilecek malların kabulünden sonra asgari ................................. ay/yıl garanti süresi olacaktır. Yüklenici bu mallara ait garanti belgelerini İdare adına düzenletmek ve orijinal nüshalarını İdareye teslim etmekle mükelleftir. Alınan mallara ilişkin İdare adına garanti belgesi düzenlenmesinin mümkün olmaması durumunda yüklenici garantiye ilişkin taahhütleri içeren bir belgeyi İdareye sunmak zorundadır. Garanti kapsamındaki malzemede sözleşme süresi içerisinde tespit edilecek hata, ayıp ve eksikliklerin garanti sağlayan kişi veya kuruluş tarafından giderilmesini Yüklenici üstelenecektir. Bu yükümlülüğün Yüklenici tarafından yerine getirilmemesi halinde İdare, garantinin sağlanması için yapacağı tüm giderleri Yüklenicinin alacağından keserek veya teminatını paraya çevirerek tahsil eder.
16.7.1.1. Yüklenici, malın; garanti süresi içinde, gerek malzeme ve işçilik gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamirini yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür.
16.7.1.2. Yüklenici, garanti süresi boyunca, malın kullanım kılavuzu veya diğer dokümantasyonunda belirtilen periyotlarda bakımını, her türlü sarf malzemesinin bedeli [İdareye/kendine][1] ait olmak üzere gerçekleştirecektir.
16.7.1.3. Malın arızalanması durumunda tamirde geçen süre garanti süresine eklenir.
Hükmüne göre;
Hareket edilebilir
[1] İdare, alımın niteliğini esas alarak seçeneklerden birini belirleyecektir.
Analiz
Makale
Sayaç
Karar
Soru Cevap