idareye şikayet sonunda ihale komisyonunca alınan karara tekrar itiraz olursa süreç nasıl işler?

Yayın Tarih: 23.08.2019 10:08
Özet

merhaba üstad, benim sorum ihale kararına itiraz olarak ; İhaleden sonra komisyonun vermiş olduğu karara 3. olan firma itiraz süresinde idareye şikayette bulunmuş olup, komisyon bu şikayet doğrultusunda 3. firma lehine yeni bir karar almış ve yasal süre içinde tebliği etmiştir. Bunun üzerine hak kaybına uğradığını iddia eden başka firma, alınan 2. karara idaremize şikayette […]


merhaba üstad, benim sorum ihale kararına itiraz olarak ;

İhaleden sonra komisyonun vermiş olduğu karara 3. olan firma itiraz süresinde idareye şikayette bulunmuş olup, komisyon bu şikayet doğrultusunda 3. firma lehine yeni bir karar almış ve yasal süre içinde tebliği etmiştir. Bunun üzerine hak kaybına uğradığını iddia eden başka firma, alınan 2. karara idaremize şikayette bulunmuş ve idare 2. karar doğrultusunda 1. firmaya yasal süre içinde sözleşmeye davet yollamamış ve 2. şikayette cevap vermemiş ancak 2. şikayete cevap verme süresi devam etmektedir.

İdareye yapılan 2. şikayet, 2. alınan kararın doğurmuş olduğu yasal süreyi etkiler mi? Bundan sonraki süreç nasıl işlemelidir? Bu sürede yeni bir karar alınabilir mi?


Üst Konuları: Üstada Sor

Cevabımız

İhaşe komisonunun ilk kararına idareye yapılan itiraz üzerine, itirazında haklı bulunması halinde ihale komisyonu yeni bir karar almış ise yeni karara yine ihale komisyonunun kararının tebliğinden itibaren itiaz olur ise idare 10 gün içinde itiraza cevap verebilir veya zımnen aynı süre içerisinde red edebilir bunun üzerine kamu ihaleye itirazen şikayet süresi başlayacağından 10 gün içinde itirazen şikayet olmaz ise (ekap üzerinden kontrol edilir) ihale üzerinde kalan istekliye sözleşmeye davet yazısı gönderilir, itirazen şikayet olur ise itirazen şikayet sonucu beklenir aradaki sürede doğrudan temin yoluyla veya pazarlık usulü ile ihale konusu mal veya hizmet alınır.                                     



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap