Geçici teminat nakit yatırılıp yeterlilik tablosuna yazılmazsa elenme sebebi midir ?

Yayın Tarih: 27.02.2020 04:02

Merhabalar ben orman işletmesinin çıkarttığı yeni yol ihalesine katıldım. elektronik olarak yapılan ihalede teklif saatinden önce nakit olarak % 3 lük teminat yatırdım dekontta İKN (İhale Kayıt Numarası) da yazılı fakat yeterlik bilgileri tablosuna yatırılan bilgi ile ilgili bir şey yazmadım. ihale kurum da yatırılan teminatı sistemde görüyor.
Yeterlilik tablosunda bunu teminatı belirtmediğim için elenir miyim ? teminatım yetersiz gözükür mü? saygılar


Üst Konuları: Geçici Teminat, Yeni Sorular

Cevabımız

Yapım İşleri İhaleleri Uygulama yönetmeliğinin 60/A maddesinin altıncı fıkrasında; "Geçici teminat mektuplarının Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinin 21 inci maddesinin ikinci fıkrasına uygun olarak alınması halinde, mektuba ilişkin ayırt edici numara;  anılan maddeye uygun olarak alınmaması halinde ise düzenlenen mektuba ilişkin bilgiler, yeterlik bilgileri tablosunun ilgili bölümünde belirtilir. Geçici teminat mektubu dışındaki teminatların saymanlık ya da muhasebe müdürlüklerine yatırıldığına ilişkin bilgiler de aynı şekilde yeterlik bilgileri tablosunun ilgili bölümünde belirtilir."

Elektronik ihale yönetmeliğinin ekinde yer alan tip  idari  Şartname’nin 28.1. maddesinde; "Geçici teminat mektubu dışındaki teminatların saymanlık ya da muhasebe müdürlüklerine yatırıldığına ilişkin belgeler bilgisayarda taratılarak, istekli tarafından EKAP üzerinden e-teklif kapsamında gönderilir."

denilmektedir.

Yukarıdaki mevzuat hükümlerine göre nakit olarak yatırılan teminatın yatırıldığına ilişkin bilgilerin Yeterlik bilgileri tablosundan belirtilmesi gerekir. Ancak ihale komisyonu EKAP üzerinden teminat mektubunun yatırıldığı muttali olunmuş veya başka şekilde idarece mali hizmetler biriminden istenilen veya gönderilen teminat mektuplarından haberdar olunmuş ise söz konusu teminat mektubunun varlığından söz edilir.

Sizin durumunuzda yeterlik bilgileri tablosunda yatırdığınız geçici teminat mektubuna ilişkin bilgiler belirtilmemiş ancak EKAP üzerinden teminat mektubuna ilişkin bilgilere ihale komisyonu vakıf olur ise veya yukarıda bahsedilen şekilde haberdar olunur ise teklifiniz değerlendirme dışı bırakılmayacağı kanaatindeyiz.                                    



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap