Kapanan okul büfesi ile öğrencilerin taşındığı okula nakli ile ilgili yapılması gereken işlemler nelerdir?

Yayın Tarih: 20.01.2019 05:01
Özet

Merhaba hocam ilçemizde bir ilkokulumuzun bünyesinde ilgili okulun okul aile birliği tarafından 2886 sayılı kanuna göre ihale edilip kiraya verilerek işletilen okul büfemiz vardı. Ancak 2018-2019 öğretim yılı başında bu ilkokulumuz kapandı. Öğrencileri yakındaki başka bir okula nakledildi. Kapatılan okul binası ilçe milli eğitim binası olarak 2018 Eylül ayından itibaren kullanılmaktadır. Kapatılan okulun büfesinin öğrencilerin […]


Merhaba hocam ilçemizde bir ilkokulumuzun bünyesinde ilgili okulun okul aile birliği tarafından 2886 sayılı kanuna göre ihale edilip kiraya verilerek işletilen okul büfemiz vardı. Ancak 2018-2019 öğretim yılı başında bu ilkokulumuz kapandı. Öğrencileri yakındaki başka bir okula nakledildi. Kapatılan okul binası ilçe milli eğitim binası olarak 2018 Eylül ayından itibaren kullanılmaktadır. Kapatılan okulun büfesinin öğrencilerin nakilli gittiği okula kaymakamlık onayı ile bağlayıp yeni okulun okul aile birliği tarafından 2886 sayılı kanunun 51/g maddesi gereğince pazarlık usulü ile ihale edilip işletilmesi uygun mudur? (Öğrencilerin nakilli gittikleri okulun kendi kantini var ve büfe yeni okulun bahçesinde değildir.)


Üst Konuları: 2886 Sayılı Kanun Hk.

Benzer Yazılar

Cevabımız

Bildiğiniz gibi Okul Aile Birliği Yönetmeliğine göre 51/g maddesine göre ihale yapılmakta ve ihale üzerinde kalan istekli ile okulun okul aile birliği arasında kira sözleşmesi imzalanmaktadır. İhale, ilgili okul için yapılmakta ve buna göre sözleşme imzalanmakta ve teklif veren istekliler belirtilen şartlar dahilinde ilgili kantini (büfeyi) işletmek için tekliflerini vermektedirler, dolayısıyla ihale için de muhammen bedelin tespitinde; öğrenci sayısı, okulun bulunduğu bölgenin gelişmişlik düzeyi, kiralanacak yerin fiziki özellikleri ve benzeri kriterler de dikkate alındığı düşünüldüğünde kapanan okulun sözleşmesinin konusu kalmadığından feshedilmesi vena göre kantini işleten tarafından sözleşmenin süresinden önce (bahsetmemişsiniz ama süresincen önce olduğu anlaşılmaktadır.) feshedilmesi dolayısıyla tespiti halinde menfi zararının ödenmesi gerekmekte olduğu değerlendirilmektedir. Bunun yanında aynı öğrenciler başka bir okula aynı kriterlerle geçmiş olsaydı burada sadece adres değişikliği şeklinde kaymakam onayı yeterli olurdu ancak bahsettiğiniz olay bu şekilde olmadığından ayrıca sözleşme eskli okulun okul aile birliği tarafından imzalandığından hukuken bir geçerliliği bulunmadığı değerlendirilmektedir.

Taşınan okul için Okul Aile Birliği Yönetmeliğine göre tekrar muhammen bedel belirlenerek ihaleye çıkılması ve ihale üzerinde kalan ile yeni okul aile birliği ile sözleşme imzalanması gerektiği değerlendirilmektedir. 



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap