Üniversitenin döner sermayesinden mal ve hizmet alırken protokol yapılması yeterli midir?

Yayın Tarih: 28.03.2019 08:03
Özet

Günaydın. Üniversitenin döner sermaye hesabına ücretini aktararak deprem analizi yaptırabilir miyiz? Bunun için protokol yapmamız yeterlimi. ödeme sırasında ne tür evrakları ödeme belgesine eklememiz gerekir?


Günaydın. Üniversitenin döner sermaye hesabına ücretini aktararak deprem analizi yaptırabilir miyiz? Bunun için protokol yapmamız yeterlimi. ödeme sırasında ne tür evrakları ödeme belgesine eklememiz gerekir?


Üst Konuları: Hakediş Ödemeleri

Benzer Yazılar

Cevabımız

Üniversite döner sermayesinden hizmet alınabilir., üniverstite döner sermayesinden mal ve hizmet alınmasının diğer isteklilerden mal ve hizmet alınmasından farkı bulunmamaktadır. Bu anlamda alım türünüze göre davranmanız gerekir. Örneğin eğer doğrudan temin limiti parasal sınırları içinde ise buna göre piyasa fiyatı araştırması yaparak en uygun teklifi belirlenerek hizmetin belli bir süreyi gerektirmesi durumunda, alımın bir sözleşmeye bağlanması, bir defada yapılacak alımlarda sözleşme yapılması idarelerin takdirinde olduğundan buna göre davranılması gerekmektedir.

Protokol yapılmasının yeterli olmadığı değerlendirilmektedir.

Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde hangi belgelelerin ekleneceğini alımın türüne göre bulabilirsiniz. 

Kolaylıklar diliyorum.



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap