Danışmanlık ihalesinde araç ve personel istenmesi mümkün müdür?

Yayın Tarih: 26.10.2015 03:10
Özet

Merhaba üstadım. Danışmanlık ihalesinin idari şartnamesini " bir adet teknik ressam işin süresi boyunca idaremizde sürekli bulundurulacaktır" ve "bir adet 4*4 araç işin süresi boyunca idaremizde bulundurulacak ve şöforlü olacaktır" şeklinde bir hüküm koyabilirmi? bu hükmün yasal dayanakları nedir? firma "bu hükümler bizi sıkıntıya sokuyor " dediği zaman nasıl bir gerekçe ile bu hükümleri kaldırabiliriz? […]


Merhaba üstadım. Danışmanlık ihalesinin idari şartnamesini " bir adet teknik ressam işin süresi boyunca idaremizde sürekli bulundurulacaktır" ve "bir adet 4*4 araç işin süresi boyunca idaremizde bulundurulacak ve şöforlü olacaktır" şeklinde bir hüküm koyabilirmi? bu hükmün yasal dayanakları nedir? firma "bu hükümler bizi sıkıntıya sokuyor " dediği zaman nasıl bir gerekçe ile bu hükümleri kaldırabiliriz? Kolay gelsin.


Cevabımız

Araçla ilgili düzenleme yalnızca, yapım ihaleleri için düzenleme yapılmıştır(KİGT md 49). Danışmanlık ihalelerinde araç veya bir adet teknik ressam işin süresi boyunca idaremizde sürekli bulundurulacaktır gibi hükümler konulamaz.

Bu düzenleme teklif cetvelinde yer alması ve yaklaşık maliyete dahil olması durumunda konabilir.

Ancak idari şartnamede bulunan bu hükme zamanında itiraz edilmez ise ihale dokümanı kesinleşeceğinden istekliler buna göre tekliflerini verecekler ve ihale mevcut hükümlere göre sonuçlandırılarak uygulanacaktır.



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap