Personel taşıma işinde idarenin servis araçlarını kullanan şoförlerinin ücret, prim hak ve alacakları gibi konuları takip etme gibi bir sorumluluğu var mıdır?

Yayın Tarih: 16.03.2017 09:03
Özet

Saygılar hocam. Sitenizin günlük takipçisiyim. Emeğiniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Benim sorum; Kurum olarak Personel Taşımacılığı Hizmet Alımı yapıyoruz. Teminat çözümü aşamasında SGK İdaremizden var ise servis araçlarını kullanan şoförlerin SGK prim belgelerini istiyor. Biz sözleşme hükümlerine göre sadece şoför isim bilgilerini Firmadan talep ediyoruz. İdare olarak araç şoförlerinin ücret, prim hak ve […]


Saygılar hocam. Sitenizin günlük takipçisiyim. Emeğiniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Benim sorum; Kurum olarak Personel Taşımacılığı Hizmet Alımı yapıyoruz. Teminat çözümü aşamasında SGK İdaremizden var ise servis araçlarını kullanan şoförlerin SGK prim belgelerini istiyor. Biz sözleşme hükümlerine göre sadece şoför isim bilgilerini Firmadan talep ediyoruz. İdare olarak araç şoförlerinin ücret, prim hak ve alacakları gibi konuları takip etme gibi bir sorumluluğumuz var mı?


Cevabımız

Hizmet işleri genel şartnamesine göre, yüklenicinin iş verdiği alt yüklenicilerin gündelikçi, haftalıkçı veya aylıkçı olarak işyerinde çalıştırdığı işçi, personel ve teknik elemanların tamamı da yüklenicinin elemanları hükmünde olup, bunların ücretlerinin ödenmesinden de doğrudan doğruya yüklenici sorumludur. Ücret açısından idarenin sorumluluğu bulunmakta olup SGK mevzuatı açısından 5510 sayılı Kanuna göre ihaleye ilişkin bildirilmesi gereken yükümlülüklerin dışında idarenin bir yükümlülüğü bulunmadığı değerlendirilmektedir.



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap