İş hacminin değerlendirilmesinde taahhütü altından devam eden işlerle ilgili hem devam eden hem de bitirilmiş işlerin faturalarını aynı anda mı isteyeceğiz?

Yayın Tarih: 12.11.2017 07:11
Özet

Mrb iyi akşamlar üstad …hizmet alımları ihaleleri uygulama yönetmeliği 36.maddesinde; taahhüt altında devam eden hizmet işlerinin tamamlanan kısmının veya bitirilen hizmet işlerinin parasal tutarını gösteren ihalenin yapıldığı yıldan önceki yılda düzenlenmiş faturaların, her ikisinin de idarelerce istenmesi zorunludur denilmektedir. Burada hem devam eden hem de bitirilmiş işlerin faturalarını aynı anda mı isteyeceğiz yoksa ayrı ayrı […]


Mrb iyi akşamlar üstad …hizmet alımları ihaleleri uygulama yönetmeliği 36.maddesinde; taahhüt altında devam eden hizmet işlerinin tamamlanan kısmının veya bitirilen hizmet işlerinin parasal tutarını gösteren ihalenin yapıldığı yıldan önceki yılda düzenlenmiş faturaların, her ikisinin de idarelerce istenmesi zorunludur denilmektedir. Burada hem devam eden hem de bitirilmiş işlerin faturalarını aynı anda mı isteyeceğiz yoksa ayrı ayrı isteyip istenen oranı karşılayıp karşılamadığına mı bakacağız. devam eden işlerde ihale örneğin 2017 ekim ayındaysa 2017 eylül faturası sunulabilir mi… cevap için şimdiden çok teşekkürler üstad..


Benzer Yazılar

Cevabımız

Gerek Hizmet alımı İhaleleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 36'nci maddesi gerekse Kamu İhale Genel Tebliğinin 10.3. maddesine göre; İş hacmini göstermek üzere bir aday veya istekli tarafından hem taahhüt altında devam eden, hem de bitirilen işlerin parasal tutarını gösteren faturaların sunulması halinde, bu faturalardaki parasal tutarlar toplanmak suretiyle iş hacmine ilişkin kriterin sağlanıp sağlanmadığına bakılacaktır.

Bu anlamda istekli tarafından iş hacmini belirlemek üzere sunduğu belgeler üzerinden değerlendirme yapılacak olup istekli devam eden işlere ilişkin faturaları sunduğu taktirde birlikte değerlendirilecektir. sizin verdiğiniz örnekle devam edersek ihale 2017 ekim ayındaysa istekli taahhütü aldında devam eden işlerle ilgili olarak 2017 eylül faturasını sunulabileceği değerlendirilmektedir.

Kolaylıklar diliyorum.



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap