Kolay gelsin…Öncelikli olarak bu sitenin varlığından duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim.Soruma gelince..Yıl başında kurumumuz araçları için Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası hizmet alımı ihalesi yaptık…ihale de zırhlı araç,kamyonet, otomobil, kamyon için ayrı ayrı fiyat aldık. Ancak 03.05.2017 tarih 30055 sayılı resmi gazeteyle çıkan yönetmelikle beraber ilimiz için ihale tarihinde verilen fiyatlar yarı yarıya düştü. […]
Kolay gelsin…Öncelikli olarak bu sitenin varlığından duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim.Soruma gelince..Yıl başında kurumumuz araçları için Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası hizmet alımı ihalesi yaptık…ihale de zırhlı araç,kamyonet, otomobil, kamyon için ayrı ayrı fiyat aldık. Ancak 03.05.2017 tarih 30055 sayılı resmi gazeteyle çıkan yönetmelikle beraber ilimiz için ihale tarihinde verilen fiyatlar yarı yarıya düştü. Ve 03.05.2017 tarihinden sonra 20 civarında gelen yeni aracımız var.Ve bu araçların ödemesini yapsam dahi sözleşmeyi aşmıyoruz. Bu yeni gelen araçlara iş artışı yapmam gerekir mi(iş artışı oluru)? ya da nasıl bir yol izlemem gerekir? İş artışı yapılacaksa da nasıl bir olur almam gerekir? araçların adeti üzerinden mi? birim fiyat üzerinden mi? toplam sözleşme tutarı üzerinden mi?Şimdiden teşekkürler..
Üst Konuları: Z..
Benzer İçerikler: adet, artışı, BİRİM, FİYAT, İş, mi, sözleşme, toplam, tutarı, üzerinden, yapılıyor, Z
Bildiğiniz gibi iş artışı (ilave işler) öngörülemeyen durumlar nedeniyle bir iş artışının zorunlu olması halinde artışa konu olan işbirim fiyatlı işlerde % 20 'sine kadar oran dahilinde, süre hariç sözleşme ve ihale dokümanındaki hükümler çerçevesinde aynı yükleniciye yaptırılabiliyor. Buradaki tutar olarak sözleşme tutarının %20'sini aşmaması ve birim fiyatlı ise birim fiyat teklif cetvelinde iş artışı yapacağınız kalemden bulunması gerekmektedir. Dolayısıyla iş artışınız sebebiniz var, birim fiyat teklif cetvelinde kaleminiz var ise sözleşme bedelinin %20'sini aşmadığınız taktirde iş artış yapmanızda mahsur bulunmadığı değerlendirilmektedir.
Analiz
Makale
Sayaç
Karar
Soru Cevap