Öncelikle iyi günler ve iyi çalışmalar dilerim hocam. Benim sorum, 15.01.2018 tarihinde bir ihale gerçekleştirdik. 16.01.2018 tarihinde ihaleye katılan tüm isteklilerin yasaklılık teğidi alındı ve yasaklı firma olmadığı görüldü. Ancak 26.01.2018 tarihinde komisyon kararı sonrası ihale yetkilisi onayı öncesi alınan yasaklılık sorgusunda komisyon tarafından en avantajlı teklif sahibi olarak belirlenen iş ortaklığında pilot ortağın (gerçek […]
Öncelikle iyi günler ve iyi çalışmalar dilerim hocam. Benim sorum, 15.01.2018 tarihinde bir ihale gerçekleştirdik. 16.01.2018 tarihinde ihaleye katılan tüm isteklilerin yasaklılık teğidi alındı ve yasaklı firma olmadığı görüldü. Ancak 26.01.2018 tarihinde komisyon kararı sonrası ihale yetkilisi onayı öncesi alınan yasaklılık sorgusunda komisyon tarafından en avantajlı teklif sahibi olarak belirlenen iş ortaklığında pilot ortağın (gerçek kişi) 16.01.2018 tarihi itibari ile 1 yıl süre ile yasaklandığı tespit edildi. Bu durumda Kamu İhale Genel Tebliğinin 28.1.8.2. maddesi gereği ihale yetkilisi direkt olarak en avantajlı teklifi değerlendirme dışı bırakarak ikinci en avantajlı teklifi avantajlı teklif olarak belirleyebilir mi yoksa komisyonun yeniden karar alarak yasaklı firmayı değerlendirme dışı bırakarak yeni en avantajlı ve en avantajlı II. teklif belirlemesi gerekir mi? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.
Üst Konuları: Yasaklılık
Benzer İçerikler: avantajlı, Çıkması, durumunda, edilir, en, hareket, kararı, komisyon, nasıl, sahibinin, sonrası, Teklif, yasaklı, yasaklılık
Aslında cevabınızı kendiniz vermişsiniz. Komisyon kararını aldıktan sonra, burada artık ihale komisyonunun işi bitmiş olup ekonomik açıdan birinci ve ikinci teklifler belirlenmiştir. Bu aşamada belirttiğiniz gibi Gerek Kamu İhale Kanunun 40'ıncı gerek Kamu İhale Genel Tebliğinin 28.1.8.2. maddesi gereği ekonomik açıdan en avantajlı birinci teklif sahibinin teklifi otomatik olarak değerlendirme dışı bırakılarak idare isterse ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi olarak belirlediği teklif sahibi ile sözleşme imzalayabilir. İhale yetkilisinin ihale kararını onaylama veya reddetme dışında seçeneği olmadığından, bu işlem ihaleyi yapan idare tarafından yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
Komisyon tekrar karar almadığından yeni en avantajlı ve en avantajlı II. teklif belirlemesi gerekmediği değerlendirilmektedir.
Kolaylıklar diliyorum.
Analiz
Makale
Sayaç
Karar
Soru Cevap