Çöp toplama ihalesinde ihaleye geç çıkılmasından dolayı aradaki sürede doğrudan teminle, 21/f veya 21/b ihaleye çıkılabilir mi?

Yayın Tarih: 01.03.2018 12:03
Özet

Hocam mrb, çöp toplama ihalesi sizinde takdir edeceğeniz gibi artık personel çalıştırılmasına dayalı ihale olarak kabul edildi bundan sonra personel çalıştırılmasına dayalı ihaleye çıkılımayacak denildi bizim geçiş tarihi itibariyle sözleşme feshedilcek biz bu geçiş aralığında ilana geç çıkmamızdan olayı ihale tarihi 04/02/208 tarihi olarak belirlenmiş olup işe başlama tarihi 14/02/2018 olarak belirlenmiştir. Biz bu aralıkta o […]


Hocam mrb, çöp toplama ihalesi sizinde takdir edeceğeniz gibi artık personel çalıştırılmasına dayalı ihale olarak kabul edildi bundan sonra personel çalıştırılmasına dayalı ihaleye çıkılımayacak denildi bizim geçiş tarihi itibariyle sözleşme feshedilcek biz bu geçiş aralığında ilana geç çıkmamızdan olayı ihale tarihi 04/02/208 tarihi olarak belirlenmiş olup işe başlama tarihi 14/02/2018 olarak belirlenmiştir. Biz bu aralıkta o 10 günlük süre için 21/b ile yada doğrudan teminle iş yapabilir miyiz?


Üst Konuları: 21/ b ihalesi

Benzer Yazılar

Cevabımız

Bildiğiniz gibi çöp toplama ihaleleri 696 sayılı KHK ile personel çalıştırılmasına dayalı ihale olarak belirlendi ve aynı KHK'da 4734/62-e'nin değiştirilmesiyle kapsam dahilindeki idarelerin personel çalıştırılmasına dayalı ihale yapması mümkün değil. bu minvalde idarenizce yapılacak çöp toplamaya ilişkin personel dışındaki diğer ihtiyaçlar için ihaleye çıkmanızda bir mahsur bulunmamaktadır. Tabi ihaleye geç çıkılmasından dolayı doğrudan temin limitiniz yetiyorsa doğrudan temin ile doğrudan temin limitini aşıyor ise 21/f ile bunu da aşıyor ise 696 sayılı KHK'daki süreç gerekçe gösterilerek 21/b ile ihaleye çıkılmasında mahsur olmadığı değerlendirilmektedir.

Kolaylıklar diliyorum.



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap