Doğrudan temin ile mal alımı (sebzeyi, et veya tavuğu) 6 ay içinde peyderpey alacağımızı var sayarsak bu durum süreli alım mıdır ve sözleşme yapmamız gerekir mi ?

Yayın Tarih: 25.08.2016 04:08
Özet

Okulumuza doğrudan temin ile mal alımı (sebze, et, tavuk) yapmak istiyoruz. Doğrudan teminde süreli alımlarda sözleşme yapma zorunluluğu olduğunu biliyoruz. Ancak burada süreli alım tabirinden anlaşılan belirli bir süre içinde malın alınması mıdır? Yani sebzeyi, et veya tavuğu 6 ay içinde peyderpey alacağımızı var sayarsak bu durum süreli alım mıdır ve sözleşme yapmamız gerekir mi? […]


Okulumuza doğrudan temin ile mal alımı (sebze, et, tavuk) yapmak istiyoruz. Doğrudan teminde süreli alımlarda sözleşme yapma zorunluluğu olduğunu biliyoruz. Ancak burada süreli alım tabirinden anlaşılan belirli bir süre içinde malın alınması mıdır? Yani sebzeyi, et veya tavuğu 6 ay içinde peyderpey alacağımızı var sayarsak bu durum süreli alım mıdır ve sözleşme yapmamız gerekir mi? Ve sözleşme damga vergisi hangi oran üzerinden alınmalıdır? İnternetten araştırdığım kadarıyla bazı kaynaklar binde 7,5 derken bazı kaynaklar binde 9,48 olarak göstermektedir, doğrusu nedir? Saygılarımla…


Üst Konuları: Doğrudan Temin

Benzer Yazılar

Cevabımız

Bilindiği gibi doğrudan temin usulü idarelerin geçici alımları- süreklilik arz etmeyen alımlar için kullanılmaktadır. Sizin durumunuz kanaatimizce doğrudan temine girmemektedir, 21 / f maddesine daha uygun gözükmektedir.


İhale işlemlerinin gerçekleştirilmesi sürecinde, ihale komisyonunun ihale kararı vermesi halinde, üzerinde ihale kalan firmanın (Binde 5,69)oranında damga vergisi ödemesi gerekmektedir.
İhale üzerine kalan firmayla sözleşme yapılması aşamasında da (Binde 9,48)oranında damga vergisi tahsil edilmesi gerekmektedir.
 



İhaleSoruCevap İstatistikler


Analiz

Makale

Sayaç

Karar

Soru Cevap